Başkentte sağanağın bilançosu ortaya çıktı: Yol çöktü, araçlar, ev ve iş yerleri hasar gördü

Ankara'da etkili olan şiddetli sağanağın yol açtığı hasar, günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Bazı yollar çöktü, su baskınları yaşanan yerlerde araçlar, ev ve iş yerleri hasar gördü. Sabaha kadar süren çalışmalarla alt geçitlerde mahsur kalan araçlar kurtarıldı biriken sular tahliye edildi. Zarar gören yollar ve iş yerlerindeki çalışmalar sürüyor.

Ankara Valiliğinin uyarısının ardından Başkentte akşam saatlerinde şiddetli sağanak etkili oldu. Gündelik yaşamı olumsuz etkileyen sağanağın yarattığı hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı.

9169280.jpg

ALT GEÇİTLER SUYLA DOLDU

Yenimahalle, Çankaya, Altındağ ve Sincan ilçelerinde cadde ve sokaklar, alt geçitler suyla kaplandı. Birçok araç alt geçitlerde mahsur kaldı.

9169278.jpg

Sürücüler, araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Yağış nedeniyle bazı yollarda çökmeler oluştu, ev ve iş yerlerini de bu bastı.

9169275.jpg

Sabaha kadar süren çalışmalarla mahsur kalan araçlar kurtarıldı, biriken sular tahliye edildi. Bazı bölgelerde su seviyesi 1 metreyi aştı.

9169284-001.jpg

ARAÇLAR, EV VE İŞ YERLERİ HASAR GÖRDÜ

Yağış ile birlikte meydana gelen su baskınlarının yol açtığı zarar günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Su basan çok sayıda ev ve iş yerinde zarar oluştu. Köprü altları ve alt geçitlerden kurtarılan bazı araçların da kullanılmaz hale geldiği görüldü.

9169277.jpg

Bazı binaların bodrum katlarındaki otoparklarında bulunan araçlar da hasar gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasar tespit çalışmaları kapsamında, zarar gören ev ve iş yerlerinde meydana gelen hasara ilişkin rapor tuttu.

9169279.jpg

'50 BİN TL'DEN FAZLA ZARARIMIZ VAR'

Sağanağın en büyük fazla etkili olduğu Yenimahalle ilçesinde bulunan Demetevler Mahallesi Cemal Arseven Caddesi’nde çöken yolda, ekipler önlem aldı. İş yerini su basan esnaf Mehmet Demirhan, "Mobilyalar zarar gördü. 50 bin TL’den fazla zararımız var." dedi.

9169283.jpg

'KULLANILACAK EŞYA KALMADI’

Gazi Mahallesi'nde evini su basan Emine Öztürk ise geçen sene de evinde su baskını yaşandığını söyleyerek, "'Tekrar aynı olay yaşamayız' dedik. Ama sonradan bir baktık çok aşırı bir yağış, afetti resmen. Zararımız çok büyük, kullanılacak eşya kalmadı. Daha yeni de almıştık.

9169281.jpg

Maalesef hepsini çöpe atacağız. İtfaiye geldi bizden daha kötü durumlarda olanlar varmış. O yüzden sabaha karşı geldiler. Altyapının değiştirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN