Ankara'da sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar mahsur kaldı

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış bugün de devam etti. Yolar, alt geçitler göle döndü birçok araç yolda mahsur kaldı. Yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini de su bastı. Bir vatandaş ise aracının üzerinde kurtarılmayı bekledi.

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış, hayatı adeta felç etti. Ankara Valiliği tarafından 1 Mayıs Çarşamba günü için yapılan sağanak yağış uyarısının ardından başlayan yağmur sonrası birçok noktada ev ve iş yerlerini su basarken, onlarca araç trafikte mahsur kaldı.

9172609.jpg

Kısa sürede etkisini gösteren yağmur sonrası özellikle Sincan ve Mamak ilçelerinde bulunan birçok ana arter ve caddede yoğun su birikintileri meydana geldi. Alt geçitlerde su birikmesi nedeniyle şehirdeki bazı yollar trafiğe kapatılırken, birçok araç biriken su nedeniyle yolda kaldı. Kuvvetli yağışa yaya şekilde yakalanan vatandaşlar ise şehrin bazı noktalarında biriken sular içerisinde mahsur kaldı.

9172818.jpg

Valilik tarafından yapılan uyarı nedeniyle olumsuzluk yaşanan noktalara müdahale etmek için hazırda bulunan ekipler, yağışın hayatı felç ettiği noktalarda hiçbir vatandaşın olumsuzluk yaşamaması için yağışın ilk anlarından itibaren su tahliye çalışmalarına başladı. Ekipler tarafından ana arter ve caddelerde biriken suyun hızlıca tahliye edilmesinin ardından ise trafiğe kapatılan yollar araç trafiği için tekrar kullanıma açıldı.

9172820.jpg

BİR VATANDAŞ ARACIN ÜZERİNDE KURTARILMAYI BEKLEDİ

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yaşar Kemal Caddesi, sağanak nedeniyle göle döndü. Otomobiliyle ilerlediği sırada su birikintisini fark edemeyen Mesut Yılmaz (30), aracının bozulmasıyla mahsur kaldı.

Aracının içi su almaya başlayınca Yılmaz, camından çıktığı otomobilinin tavanında yardım bekledi. Kendi imkanları ile oradan kurtulmaya çalışan Yılmaz, dengesini kaybederek suya düştü. Yılmaz, daha sonra su birikintisinin içinden çıkarak çevredekilerin de yardımıyla kurulandı.

Mesut Yılmaz yaşadıklarını anlatarak, "Arabamla yolun ortasına kadar geldim. Ondan sonra motora su girdi, tamamen çalışmadı araba. Burada 15- 20 dakika bekledim. Arabanın içi su doldu. Ondan sonra camı açtım, zar zor tavana çıktım tavanda bekledim 10- 15 dakika. Ondan sonra belediye arabası geldi. Kendiliğimden ineyim derken suya düştüm. Ben fark edemedim, göl olacağını bilemedim. Burada da altyapı yokmuş. Şu an çok şükür iyiyim" dedi.

9172816.jpg

9172613.jpg

9172281.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN