PlayStation'ın en efsane oyunları iPhone telefonlara geliyor! Beklenen uygulama App Store’da yayınlandı

PlayStation'ın en efsane oyunları iPhone telefonlara geliyor! Beklenen uygulama App Store’da yayınlandı

Oyunseverlere büyük müjde! PlayStation'ın en efsane oyunları şimdi iPhone telefonlara geliyor! Beklenen uygulama App Store'da yayınlandı...

Apple, Avrupa Birliği'nin aldığı karar sonrasında App Store'un politikalarını esnetmek zorunda kaldı. Bu durum, emülatör uygulamalarının önünü açtı ve App Store'da yeni bir emülatör uygulamasının yayınlanmasına olanak tanıdı. Bu emülatör uygulaması, ikonik PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad'e taşıyor.

PLAYSTATION EMÜLATÖRÜ GAMMA APP STORE'DA

gamma.jpg

iOS geliştiricisi ZodTTD tarafından geliştirilen ve Gamma adı verilen PS1 emülatörü, geçtiğimiz günlerde App Store'da yayınlandı ve kısa sürede geniş bir ilgi gördü. Bu emülatör uygulaması sayesinde iPhone ve iPad sahipleri, jailbreak yapmadan PlayStation 1 oyunlarını deneyimleyebilecekler. Gamma, Bluetooth gamepad desteği sunarken aynı zamanda PS1'de bulunmayan bazı özellikleri de içeriyor. Kullanıcılar, oyunu istedikleri herhangi bir noktada duraklatabilir ve kaydedebilirler. Ayrıca oyun dosyaları ve kayıt dosyaları, Google Drive veya Dropbox gibi bulut depolama hizmetleri aracılığıyla cihazlar arasında senkronize edilebiliyor.

Gamma'nın ilk kurulumunda kontrol ayarlarının biraz ince ayar gerektirebileceği belirtiliyor, özellikle ekran boyutu ve kontrolcünün manuel olarak ayarlanması gerekiyor. Ancak Gamma, iPhone ve iPad'de PlayStation 1 deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Uygulama, popüler Wii ve GameCube emülatörü Delta'nın mimarisini kullanıyor ve böylece iOS'ta jailbreak yapmadan retro oyunlara erişim sağlanabiliyor. Şu an için uygulamanın kütüphanesinin kısıtlı olduğu ancak zamanla genişleyeceği belirtiliyor.

App Store'da ücretsiz olarak sunulan Gamma, iPhone ve iPad'de oyun alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçlıyor ve retro oyun tutkunlarına yeni bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN