Alanya'da yaz kış içiliyordu, o lezzet tescillendi! Düğün ve ikramların vazgeçilmezi artık Alanya mutfağının

Alanya'da yaz kış içiliyordu, o lezzet tescillendi! Düğün ve ikramların vazgeçilmezi artık Alanya mutfağının

Alanya’da yaz kış severek içilen fıstıklı limonata artık tescillendi. Düğün ve ikramların vazgeçilmezi artık Alanya mutfağının oldu…

Alanya’da yaz ve kış aylarında severek tüketilen fıstıklı limonata, Alanya Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillendi. Fıstıklı limonata, 24 Mayıs 2023’te yapılan başvuruda, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 41’inci maddesi kapsamında korunmak üzere 17 Nisan 2024 itibari ile Mahreç İşareti ile koruma altına alındı.

ÖZEL GÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Fıstıklı limonata, Alanya’da sünnet, nişan ve söz gibi özel günlerde misafirlere mutlaka ikram edilen, yüzyıllardır Alanya sofralarının karakteristik içeceği olarak biliniyor.

alanyanin-fistikli-limonatasi-tescillendi.jpg

Bu özelliğiyle fıstıklı limonata tarifi, soyut kültür hafızasını ve mutfak kültürünü korumak için yapılan çalışmalar kapsamında Alanya Belediyesi’nin müracaatlarıyla koruma altına alındı. Tescilli tarife uygun fıstıklı limonata satışı yaptığını belgelendirmek isteyen işletmelerin Alanya Belediyesi’ne başvuru yapması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN