Ankaralı belediye kurdu hummalı çalışma başladı! Mobilyadan araç ve elektronik alete: Tamamı kendi kaynaklarıyla yapılıyor

Ankaralı belediye kurdu hummalı çalışma başladı! Mobilyadan araç ve elektronik alete: Tamamı kendi kaynaklarıyla yapılıyor

Ankaralı belediye kurduğu atölyede kendi kaynaklarıyla, mobilyadan, araç ve elektronik alete kadar birçok tamiratı yaparak ihtiyaçları karşılıyor. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü atölyenin hizmetleri ise takdir topluyor…

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyelerde, kent mobilyalarından araç tamirine, elektronik aletlerin bakımından lastik takım işlemlerine kadar çeşitli hizmetler veriliyor.

golbasi-belediyesi-1.jpg

AMAÇ DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK

Dışa bağımlılığı bitirmek amacıyla kendi öz kaynakları ile Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde atölye oluşturan Gölbaşı Belediyesi, bakım ve onarım işlemlerini yapıyor. Mobilya atölyesinde park ve bahçeler, belediyenin hizmet birimleri, kaynaklar imkan verdiğinde gelen talepler doğrultusuna kamu kurum ve kuruluşları, siteler için kent mobilyaları üretimi yapılıyor. Atölyede aynı zamanda ömrü biten mobilyalar da tamir edilerek tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor.

Kaynak atölyesinde de aynı şekilde çalışmalar devam ediyor. Müdürlük personeli hurda ve atıl durumdaki demir malzemeleri işleyip kaynattıktan sonra ekonomiye kazandırıyor. Elektronik atölyesinde belediyenin bozulmuş aletleri tekrardan çalışır duruma getirilirken, tesisat atölyesinde zarar gören borular tamirden sonra tekrardan monte ediliyor.

golbasi-belediyesi-2.jpg

ARAÇ TAMİR ATÖLYESİ DE TAM GAZ ÇALIŞIYOR

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan araç tamir atölyesinde de aynı şekilde yoğun mesai harcanıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren bütün araçların onarım ve bakımı usta ellerin tamirinden geçiyor. Atıl durumda olan yedek parçalar revize edilerek yeniden kullanılıyor. Araçların alt yağmaları başta olacak şekilde tüm yağmaları da ekiplerce yapılırken, oluşabilecek zararlar da en az seviyeye düşürülüyor. Müdürlük içinde aynı zamanda araçların lastik bakımı, değişimi ve ayarı da yapılıyor. Yine bu araçların yıkama ve temizliği de müdürlüğe bağlı alanda kurulan ekiplerce yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN