Bozüyük Belediye Meclisi mayıs ayının ilk toplantısı yapıldı

Bozüyük Belediye Meclisi mayıs ayının ilk toplantısı yapıldı

Bozüyük Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 1. ve 2. sırasında yer alan 5393 Sayılı Kanun’un 18. Maddesinin (l) bendi ile 49. Maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi doğrultusunda Dolu Kadro Derece değişikliği yapılması konusu ile Boş Kadro Unvan değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ardından Aksa Bilecik Bolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. de % 1,98 oranındaki ortaklığımız ile ilgili her konuda Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na imza yetkisi verilmesi konusu ve BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının açık bulunan 2024 yılı Mali Destek Programları ile 2024 yılı Teknik Destek Programları, 2024 Yılı Fizibilite Destek Programlarına AB Hibe Programlarına, yurt dışı ülkelerin hibe programları kapsamındaki hibe teklif çağrıları ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıklarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının teşvik kapsamındaki proje karşılığı hibe ve destek programlarına proje sunulmasına ve talebin başarılı olması durumunda faaliyetin uygulanmasına, sunulan faaliyette kurum / kuruluşumuzu temsile, ilzama ve talebe ilişkin belgeleri imzalama hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde yer alan; İlçemiz Çarşı Mahalle, Kiremitçiler Arkeolojik Alanı III. (3.) Derece Arkeolojik Sitinde 07.12.2023 tarih ve 89 sayılı Bozüyük Belediyesi meclis kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 08.03.2024 tarih ve 12403 sayılı kararı ile yeniden değerlendirildiği plan notlarında, değişiklik yapılması talebi Belediye İmar Komisyonuna sevk edilirken 2023 yılı gelir ve gider kesin hesabı ile belediyenin taşınır mal kesin hesabının görüşülmesi konusu ise Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gündemin son maddesin de yer alan “Belediye meclisinin 20.11.2023 tarih ve 79 sayılı kararı ile 2024 yılı gelir tarifesi kararında İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmelerine ait ücret tarifesi bölümünde yer alan Çarşı ve Kent Meydanı Altında Bulunan Kapalı Otopark Ücretleri tarifesi ücretlerinin yeniden belirlenmesi ile Hükümet ve İsmet İnönü Caddelerine cepheli zemin kattaki esnaf ve işyerleri bölümünün revize edilmesi konusu” da Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. 2 gündem maddesinin görüşüleceği toplantının 2. birleşimi 7 Mayıs 2024 Salı günü saat 14:00’te yapılacak.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Başkan Bakkalcıoğlu, muhtarlarla görüşerek istek ve taleplerini dinledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN