Dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşam sırrı hayrete düşürdü! Hiç kimse bu yanıtı beklemiyordu

Dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşam sırrı hayrete düşürdü! Hiç kimse bu yanıtı beklemiyordu

112 yaşındaki dünyanın en yaşlı erkeğinin hayatını kaybetmesiyle unvanın yeni sahibi olan 111 yaşındaki adam, uzun yaşamın sırrını ve nasıl beslendiğini ilk kez açıkladı. İşte detaylar...

Japonya'da yaşayan dünyanın en yaşlı erkeği Gisaburo Sonobe'nin 31 Mart 2024 tarihinde 112 yaşında hayatını kaybetmesiyle bu unvanın yeni sahibi İngiliz John Alfred Tinniswood oldu. 1912 yılında doğan John Alfred Tinniswood, 2024 yılı itibarıyla 111 yaşında.

UZUN YAŞAMIN SIRRI NEDİR?

John Alfred Tinniswood, uzun yaşamının sırrının sadece şans olduğu konusunda ısrarcı: "Ya uzun, ya kısa yaşarsın, bunun için yapabileceğin pek bir şey yok."

Unvanını aldığı Guinness Rekorları'na konuşan John Alfred Tinniswood, dünyanın en yaşlı adamı olmaktan pek etkilenmiş görünmüyor. 2020 yılında Birleşik Krallık'ın en yaşlı adamı ilan edilen yeni unvanıyla ilgili, "Benim için fark eden bir şey yok, her neyse olduğu gibi kabul ediyorum" dedi.

dunyanin-en-yasli-insani-erkegi-kimdir-2.jpg

TORUNLARININ ÇOCUKLARINI GÖRDÜ

Liverpool'da doğan şimdi Southport'ta bir bakım evinde yaşayan John Alfred Tinniswood, 100 yaşına girdiği 2012 yılından bu yana hayatını kaybettiği 2022 yılına kadar Kraliçe Elizabeth'den doğum günü tebriği kartları almış.

10haber'de yer alan habere göre, 44 yıllık evliliğinin ardından eşini 1986 yılında kaybetmiş. İki dünya savaşını da yaşayan John Alfred Tinniswood, torunlarının çocuklarını da görmüş.

dunyanin-en-yasli-insani-erkegi-kimdir-1.jpg

UZUN YAŞAMAK İÇİN NASIL BESLENMELİYİZ?

Bu kadar uzun yaşayan bir insanın ne yiyip içtiğini merak ediyorsanız cevabı şöyle:

"Ne verirlerse onu. Özel bir beslenme şekli yok. Yalnızca her cuma İngilizlerin meşhur yemeği fish and chips yani kızarmış balık ve patates. Çok fazla içerseniz, çok fazla yerseniz ya da çok fazla yürürseniz yani herhangi bir şeyi çok fazla yaparsanız eninde sonunda acısını çekersiniz."

John Alfred Tinniswood, hâlâ günlük aktivitelerini tek başına yapabiliyor, yatağından kalkabiliyor, radyo dinliyor, haberleri takip ediyor ve para işlerini kendi idare ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN