Ekonomistlerden borsa uyarısı! Al olan tavsiyesini tut olarak değiştirdi: Garanti BBVA karı uçtu gidiyor

Ekonomistlerden borsa uyarısı! Al olan tavsiyesini tut olarak değiştirdi: Garanti BBVA karı uçtu gidiyor

Ekonomistlerden borsa uyarısı! "Al" olan tavsiyesini "tut" olarak değiştirdi! Garanti BBVA'nın karı yükseldikçe yükseliyor...

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., son finansal tablolarını kamuoyuyla paylaştı. Bankanın konsolide finansal raporlarına göre, yılın ilk çeyreğinde net kârı 22 milyar 479 milyon 583 bin TL olarak gerçekleşti. Aktif büyüklüğü ise 2 trilyon 462 milyar 474 milyon 815 bin TL olarak kaydedilirken, nakdi ve gayri nakdi kredilerden sağlanan kaynak miktarı da 1 trilyon 853 milyar 956 milyon 245 bin TL oldu.

Mynet'in haberine göre, Garanti BBVA'nın fonlama kaynakları arasında müşteri mevduatlarının ağırlığı yüzde 71 olarak belirlendi. Bankanın müşteri mevduat tabanı, yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,3 büyüme göstererek 1 trilyon 750 milyar 964 milyon 135 bin TL seviyesine ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı yüzde 15,4, özkaynak kârlılığı yüzde 36 ve aktif kârlılığı ise yüzde 3,9 olarak kaydedildi.

BBVA, Garanti'deki tüm payları almak istiyor

Ancak, kredi mevduat makasındaki daralma, TÜFE endeksli menkul kıymetlerin getirilerindeki düşüş ve swap maliyetlerindeki artış nedeniyle bankanın net faiz marjı bir önceki çeyreğe göre 280 baz puan daralarak yüzde 3,4'e indi. Ayrıca, net faiz gelirleri de 20,3 milyar TL'den 12,3 milyar TL'ye geriledi.

Kurumun faaliyet giderleri yıllık yüzde 79 artarak 18,7 milyar TL'ye yükselirken, komisyon gelirlerinin artmasıyla dengeleme sağlandı. Kredi risk maliyeti yüzde 0,68 olarak korunurken, özsermaye getirisi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 36'ya geriledi.

EKONOMİSTLERDEN "TUT" TAVSİYESİ

Borsada 6 hisse için hedef fiyat yükseldi - Kriptokoin.com

Halk Yatırım ekonomistleri, bu finansal sonuçlar sonrasında Garanti BBVA için hedef fiyatlarını yükseltti ve tavsiyesini "al"dan "tut"a indirdi. Yapılan değerlendirmede, "12 aylık hedef fiyatın 88,27 TL'den 95,89 TL'ye yükseltildiği ve Garanti Bankası için tavsiyenin "TUT" olarak revize edildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN