Emeklilere seyyanen zam müjdesi! SGK uzmanı duyurdu: "4-5 bin lira seyyanen zam gelebilir"

Emeklilere seyyanen zam müjdesi! SGK uzmanı duyurdu: "4-5 bin lira  seyyanen zam gelebilir"

Emeklilerin beklediği seyyanen zam için rakam verildi. SGK uzmanı tarafından 16 milyona yakın emekliye müjdeli haber geldi. Seyyanen zam için 4 - 5 bin lirayı işaret etti. İşte tüm açıklamalar...

Emeklilerin beklediği zam haberi nihayet geldi. Uzman isim tarafından bayram ikramiyesi ve seyyanen zam için açıklamalar yapıldı. Zam konusunda açıklamalar yaparken, ikramiyelerde daha fazla artış olabileceğinden de bahsetti. İşte tüm detaylar...

YÜZDE 88'E DENK GELİYOR

Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'tan geldi. Yeni yılda emekli ikramiyeleri ve seyyanen zam konusunda kritik açıklamalar yaptı. Asgari ücret ve emekli maaşını değerlendirdiğinde 30 Haziran tarihini işaret eden Karakaş, yüzde 88'ine denk geldiğini paylaştı.

emekliye-secim-oncesi-seyyanen-zam-geliyor-sgk-uzmani-kulis-bilgisini-1709922069954.webp

EN DÜŞÜK EMEKLİLER ALMIŞTI

Türkiye Gazetesi'nde paylaştığı yazısında ekim formülünden bahseden İsa Karakaş, Ankara kulislerinden edinilen bilgileri paylaştı. Ekim formülünü, kamu işçileri, memur ve asgari ücretlere yapılan zamları işaret ederek anlattı. Temmuz ayında yüzde 25 artışla en düşük emekliler zam almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında 5 bin liralık ikramiye için bir açıklama geldi. İkramiye formülünün tekrardan beklenenler arasında yer aldığını söyleyen Karakaş, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerine 2018'de çıkan muhalefet ve iktidar rekabetini hatırlattı.

emeklilik-basvurusu-3.webp

SEYYANEN ZAM SENARYOSU

Seyyanen zam hakkında konuşan uzman isim, emeklilere verilen sözlerden bahsetti. Bugüne göre 12 bin lira geriye dönükte 8 bin lira alacak olduğunu söyleyen Karakaş, sözlerin tutulması halinde ekonomik durumları gözler önüne serdi. Yürütülen programdan bahsederek 8 bin lirayla 12 bin liranın mümkün olmadığını belirtti.

İsa Karakaş, emeklilerin en iyisini hak ettiğini söyleyerek, 4 - 5 bin lira kadar bir seyyanen zam senaryosundan bahsetti. Seyyanen zam konusunda tüm emekilleri etkilemesi gerektiğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN