İYİ Parti’den 'merkez sağ' çıkışı: İYİ Parti, merkez sağa konumlanmalı

Siyasetin duayen isimlerinden İYİ Parti Yozgat milletvekili Lütfullah Kayalar, haftasonu yapılacak kongre öncesi kritik bir çıkış yaptı. Kayalar, “Merkez sağın seçmeni var partisi yok. İYİ Parti, merkez sağa konumlanırsa kendisi ve Türkiye için çok büyük hizmette bulunur” dedi.

ANKARA

İYİ Parti, yeni liderini seçmeye hazırlanırken kongre öncesi kritik bir çıkış geldi. Yıllarca ANAP hükümetlerinde bakanlık yapmış TBMM’nin en deneyimli isimlerinden olan İYİ Parti Yozgat milletvekili Lütfullah Kayalar, partisinin “merkez Sağ” çizgisinde konumlanması gerektiğini söyledi.

Haberturk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un sorularını cevaplandıran Lütfullah Kayalar, İYİ Parti’nin kimliğinin ne olduğu konusunda çok sayıda partilinin net bir cevap veremediğini söyledi. Kongre sonrası merkez politikaları yürürlüğe koyarak bir güven oluşturulması gerektiğini söyleyen Kayalar şu mesajları verdi:

"Bu kongre hayati bir kongredir, merkez işi Türkiye için önemlidir. Kongreden sonra yeni bir dönem başlıyor. Merkez siyaset damarının üzerine oturmaya en yakın parti de İYİ Parti’dir. Bunu değerlendirebilir ise İYİ Parti kendisine ve Türkiye’ye çok büyük hizmette bulunur. Önce buna inanmalı sonra programa konmalıdır ondan sonra da halkımıza açılacaksınız, inandıracaksınız. Bu heyecan yaratır.

Kongre sonrası yeni yönetimin partimizi nasıl yönlendireceği, nasıl bir yol haritası çizeceği nasıl bir istikamet tayin edeceği çok önemlidir. Benim görüşüm merkez sağ ya da merkezde siyaset yapan parti olarak konumlanmamız merkez siyasete yön veren demokrasiye, liberal ekonomiye, insan haklarına, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne bağlı milliyetçilik ve maneviyatçılıkta ideolojik davranmayan mutedil, makul,Türkiye’yi kalkındırıcı, ülkeyi kamplara bölen kavgacılıktan uzak duran bir parti olmamızdır.

İYİ Parti yeniden toparlanabilir. Önce kendinize inanacaksınız sonra inandığınızı söyleyeceksiniz sonra da inandıracaksınız, siyaset budur. Bunu yapabiliyorsanız ayakta kalırsınız. Benim siyaset anlayışım şudur: Mesele bir şey olmak değildir, mesele bir şey yapmaktır. İnanmadığınızı inandıramazsınız. Merkez politika uygulanır ise

Türkiye’nin radikalleşmesi olmaz, partilerin radikalleşmesi Türkiye’ye fayda getirmez, merkez sağ toparlanmaz ise de radikalleşmenin önüne geçilemez.

Alternatifi olamayan lider, alternatifi olmayan çözümler alternatifi olmayan partiler olmaz. İdeolojiler dönemi bitmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN