Restoran, kafe ve fırınlarda IBAN denetimi

Restoran, kafe ve fırınlarda IBAN denetimi

Geçen hafta İstanbul'da başlayan vergi denetimleri, bu hafta sonu Ankara'da devam etti. 250 gelir uzmanı, başkentteki kafe, restoran, pastane, fırın ve eczaneleri denetleyerek, IBAN aracılığıyla yapılan tahsilatları kontrol etti.

Ankara - Ankara genelinde, kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane gibi işletmelerde vergi denetimleri artırıldı. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, 250 gelir uzmanı ile başlatılan bu yoğun denetim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Restoran,kafe ve fırınlarda IBAN denetimi: Fişler kontrol edildi, pos makineleriincelendi - 5

Duman, denetimlerin, işletmelerin vergi kaydına uygun hareket edip etmediğini kontrol etmek üzere yapıldığını belirtti. Bu denetimlerde, işletmelerin yeni nesil ödeme cihazlarını kullanıp kullanmadıkları, kayıt dışı faaliyetlerinin olup olmadığı ve banka hesapları üzerinden yapılan işlemlerin resmi kayıtlara yansıtılıp yansıtılmadığı gibi konular detaylı bir şekilde inceleniyor. Ayrıca, iş yerlerinde kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı ve kira ödemelerinin banka kanalıyla yapılıp yapılmadığı da denetimlerin önemli bir parçası.

Restoran,kafe ve fırınlarda IBAN denetimi: Fişler kontrol edildi, pos makineleriincelendi - 1

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: CİMER YA DA VİMER'E ŞİKAYET EDİN

Duman, vatandaşlardan alışverişlerde ödeme kaydedici cihaz fişlerini veya faturaları talep etmelerini ve bu belgelerde KDV oranlarının doğru uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmelerini istedi. Vatandaşların, belge düzenlemeyen veya yanlış düzenleyen firmaları doğrudan Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’na veya CİMER ve VİMER üzerinden bildirebileceklerini ifade etti.

Restoran,kafe ve fırınlarda IBAN denetimi: Fişler kontrol edildi, pos makineleriincelendi - 2

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DENETİMLER ARTACAK

Ankara Vergi Dairesi Başkanı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında denetimlerin önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını vurguladı.

Restoran,kafe ve fırınlarda IBAN denetimi: Fişler kontrol edildi, pos makineleriincelendi - 3

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN