Sadece 2 ay bulunuyor, 40-50 cm büyüyor! Dağda kendiliğinden yetişiyor, birçok kişi şifasından habersiz…

Sadece 2 ay bulunuyor, 40-50 cm büyüyor! Dağda kendiliğinden yetişiyor, birçok kişi şifasından habersiz…

Bahar mevsimi ile birlikte doğada coştukça coşuyor. Yalnızca 2 ay boyunca yetişiyor boyu 40-50 santimetreye kadar ulaşıyor. Sabahın erken saatlerinde bölgeye Akın edenler tek tek toplayıp şifasını kendine saklıyor. Daha da kendiliğinden yetişen bu üründen birçok kişide haberdar olamıyor.

Bahar aylarında toprakta verimini arttırmaya devam ediyor. Doğada doğal olarak kendiliğinden yetişen bir ürün olarak bilinen kenger bitkisi, yalnızca 2 ay boyunca yetişiyor. Sağlık açısından oldukça yararlı olan kenger bitkisi Van'ın Erciş ilçesinde vatandaşların geçim kaynağı oluyor.

DOĞANIN ŞİFA KAYNAĞI

Van'ın Erciş ilçesinde bahar ayları ile birlikte toprakta baş gösteren kenger bitkisi şifası ile ben buradayım diyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu bitki Erciş ilçesinde bahar aylarında yetişiyor. Bölgenin birçok yerinde yetişen ve eşsiz bir tadı sahip olan kenger bitkisi bölge halkı tarafından yoğun olarak tüketiliyor.

kenger.jpg

Yaklaşık 2 ay boyunca bulunabilen ve sağlık açısından son derece yararlı olan kenger bitkisi dar gelirli ailelerin de geçim kaynağı oluyor. Yemek olarak yöresel lezzetlerin içerisinde yer alan kenger bitkisini toplamaya gelen Metin Kılıç, ilkbahar aylarında dağlarda doğal olarak yetişen bir bitki olduğunu söyledi. Kenger bitkisini toplayarak yemeğini ve turşusunu yaptıklarını belirten Kılıç, insanların buraya gelip bu güzellikleri görmesi ve bitkiyi tatması gerektiğini söyledi.

kenger-otu-toplamak.jpg

Kenger ya da Kenker, papatyagiller familyasından 40–50 cm yüksekliğinde, tüylü çok yıllık, sütlü, dikenli bir otsu bitki türü olarak bilinmektedir. Basit veya az dallı gövdelere sahip olan kenger bitkisi kısa ve kalın bir yapıya sahiptir. Yaprakları derimse damarlı beyazımsı tüylü bir yapıda bulunan bu bitkinin gövdeleri de sapsızdır. Çiçekleri ise küreye benzer bir baş şeklinde büyümektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN