Skandal iddia: Müdür, 3 yıldır belediyeye uğramadan maaş almış

Skandal iddia: Müdür, 3 yıldır belediyeye uğramadan maaş almış

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, belediye çalışanı 530 kişinin müdür olan Onur P.'yi tanımadığını 3 yıldır belediyeye hiç gelmediğini iddia etti.

CHP'li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, bugün gerçekleştirdiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. T24'ten Ergün Demir'in haberine göre, Gökçe, şu ana kadar hiç işçi çıkarmadığını söyledi. "Ben seçilmeden önce işçilere söz vermiştim. Hiç kimse işten çıkarılmayacak demiştim." diyen Gökçe "Tabii bankamatik işçi varsa o başka demiştim. Ayrıca işi savsaklayan olursa onun da gözünün yaşına bakmayız demiştim. Şimdiye kadar iki kişiyi işten çıkardık. Bu arkadaşlar AK Parti’nin SKM’sinde çalışmış. Bunları fotoğraflarla da tespit ettik. Son iki aydır belediyeye uğramamışlar, kart basmamışlar. Bunları birisi 1 yıl önce, biri de 4 ay önce işe alınmış işçiler" ifadelerini kullandı.

Gökçe açıklamalarına şöyle devam etti: "Bir de bir müdür var. 3 yıldır hiç belediyeye gelmemiş. Bu kişi İlyas Şeker’in danışmanı; Onur P., özel kalemden müdür yapılmış. Kimse tanımıyor, belediyeye gelmiyor. Belediyedeki 530 kişiden kimse bu müdürü tanımıyor. Müdürlüğünü aldık. Devlet memuru olduğu için işten çıkaramıyoruz. Konuyla ilgili müfettiş talep ettik. Eğer gerçekten durum tam bizim tespit ettiğimiz gibiyse, 3 yıldır aldığı maaşı hukuksal yollardan geri talep edeceğiz." Bunun gibi benzeri durumları tespit ettiklerini söyleyen Gökçe hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN