İstanbul'da bugün işiniz yoksa evden dışarı adım atmayın! Uyarılar üst üste geldi: Saat ikiye kadar...

İstanbul'da bugün işiniz yoksa evden dışarı adım atmayın! Uyarılar üst üste geldi: Saat ikiye kadar...

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için uyarılar arka arkaya geldi! İstanbul Valiliği duyurdu! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kapsamlı önlemler alındı.1 Mayıs'ta hangi güzergahlar kapalı? İşi olmayan evden dışarıya adımını atmasın...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da sıkıyönetim gibi önlemler alındı. Taksim Meydanı ve çevresi yasaklanırken, metro, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçları durduruldu. Şehirde ayrıca çöp konteynerleri kaldırılarak güvenlik önlemleri artırıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da alınan yoğun güvenlik önlemleri ve ulaşım kısıtlamaları, vatandaşların günlük yaşantısını etkileyecek düzeyde. İstanbul Valiliği tarafından duyurulan bu önlemler kapsamında, özellikle Taksim Meydanı başta olmak üzere birçok noktada geniş çaplı kısıtlamalar uygulanıyor. Tedbirlerin saat 2'den sonra gevşetilmesi bekleniyor.

T1 (İstanbul tramvayı) - Vikipedi

İSTANBUL'DA 1 MAYIS'TA KAPANAN METRO VE TRAMVAY HATLARI:

  • M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve çevre istasyonları,
  • Taksim-Kabataş Füniküler hattı,
  • İstiklal Caddesi Nostalji Tramvayı,
  • Tünel Meydan-Karaköy Füniküler hattı,
  • M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve M7 İstoç-Yıldız metro hatları kısıtlamalara tabi tutulacak.

Ayrıca, şehir hatları ve deniz taşımacılığında da Avrupa’dan Anadolu’ya geçişlerde kısıtlamalar mevcut olacak.

Taksim Meydanı ve Geçmişten Günümüze Tarihi - Boğazda.org Blog

KAPATILAN ANA CADDELER VE ALTERNATİF ROTALAR:

Kapatılacak caddeler arasında Fevzi Paşa Caddesi, Vezneciler Caddesi, 15 Temmuz Şehitleri Caddesi ve daha birçok önemli güzergah bulunuyor. Bu kısıtlamalar, Fatih, Şişli ve Beyoğlu ilçelerinde alternatif yolların kullanılmasını gerektirecek.

İstanbul Valisi Davut Gül, alınan önlemlerle ilgili yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı’nda yasa dışı gösteri ve toplantılara izin verilmeyeceğini, güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğunu belirtti. Vali Gül, yasal olarak kutlama yapılacak meydanlar hakkında herhangi bir müracaat alınmadığını da ekledi.

VATANDAŞLARA TAVSİYELER VE ÖNERİLER

1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanacak olan yoğunluk ve kısıtlamalar göz önünde bulundurularak, vatandaşların gerekmedikçe belirtilen bölgelere yaklaşmamaları, alternatif güzergahları tercih etmeleri öneriliyor. Ayrıca, çöp konteynerleri ve potansiyel tehlike arz edebilecek diğer unsurlar, emniyet tarafından temizlenerek, alınan önlemlerle maksimum güvenlik sağlanmaya çalışılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN