ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi! AppStore üzerinden indirilebilir!

ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi! AppStore üzerinden indirilebilir!

ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu Claude, iOS ve iPadOS'a geldi! AppStore üzerinden iPhone ve iPad cihazlara indirilebilecek...

Son yıllarda yapay zeka destekli sohbet botlarının popülerliği hızla artarken, OpenAI'nın geliştirdiği ChatGPT'nin başlattığı bu trend, çeşitli şirketlerin kendi sohbet botlarını piyasaya sürmesiyle birlikte ivme kazanmaya devam ediyor. Bu şirketler arasında, OpenAI'ın eski çalışanları tarafından kurulan Anthropic de yer alıyor.

Geçen sene on milyonlarca dolar yatırım alarak gündem olan Anthropic, Claude adını taşıyan sohbet botuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Claude, hemen her soruya cevap verebilme yeteneğine sahip olmasının yanı sıra çeviri yapma, metin yazma, resim oluşturma gibi özellikleriyle de biliniyor. Daha önce sadece web tarayıcısı üzerinden erişilebilen Claude, şimdi iOS ve iPadOS üzerinden de kullanılabilecek.

Anthropic releases Claude AI chatbot iOS app | Ars Technica

Claude'ın iOS ve iPadOS uygulaması, App Store'da yayınlandı ve kullanıcılar artık iPhone veya iPad cihazlarına indirebiliyorlar. Ancak üzücü bir haber olarak, uygulamanın Türkiye'den erişilebilir olmadığını belirtmek gerekiyor. Yakın zamanda bu durumun değişip değişmeyeceği ise netlik kazanmış değil. Şu anda sadece web tarayıcısı üzerinden erişim mümkün, ancak bunun için VPN kullanılması gerekiyor.

AYLIK ÜCRETİ 20 DOLAR

Claude'ın temel özelliklerinin ücretsiz olduğu bilinirken, ücretli bir plan da bulunuyor. Bu planın aylık ücreti 20 dolar ve kullanıcılara daha güçlü dil modeli, yoğun trafiğin olduğu dönemlerde öncelikli erişim ve diğer kullanıcılardan önce yeni özelliklere erişim gibi avantajlar sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN