Riot Games'in ekran görüntüsü olan kod satırı oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü! Riot Games açıklama yaptı

Riot Games'in ekran görüntüsü olan kod satırı oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü! Riot Games açıklama yaptı

League of Legends, Valorant gibi oyunları bünyesinde barındıran Riot Games'in Vanguard hile engelleme sisteminin kod satırında ekran görüntüsü alabildiği iddiası, oyun dünyasının gündemine bomba gibi düştü! Peki gerçekten ekran görüntüsü alabiliyor mu? O iddialar sonrası Riot Games açıklama yaptı...

Geçtiğimiz ay Riot Games, popüler oyunu League of Legends'a hile engelleme sistemi olan Vanguard'ı entegre etti. Ancak Twitter'da ortaya atılan bir iddiaya göre, bir kullanıcı Vanguard'ın veri gizliliğini ihlal ettiğine dair bir paylaşım yaparak büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre, Vanguard izinsiz olarak tüm pencerelerin ekran görüntüsünü kaydediyordu.

Riot Games ise yaptığı açıklamada Vanguard'ın yalnızca oyunun ekran görüntüsünü kaydettiğini belirtti. Diğer bilgisayar pencerelerinin kaydını almadığını vurguladı. Ayrıca bazı kullanıcıların Vanguard'ın eklenmesiyle donanım sorunları yaşadığını söylemişti. Ancak Riot Games, Vanguard'ın herhangi bir donanım arızasına yol açmadığını ifade etti.

RIOT GAMES TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Riot Games to layoff 530 workers as video game industry cuts - Los Angeles Times

Açıklamada Riot Games, Vanguard'ın sadece oyun istemcisinin ve kapladığı bölgenin bir resmini aldığını, ancak bilgisayarın tamamının veya birden fazla monitörün ekran görüntüsünü almadığını bildirdi. Ayrıca Vanguard'ın TPM 2.0 ve SecureBoot gibi BIOS ayarlarını değiştirmediği belirtildi.

Riot Games, BIOS ayarlarının karmaşık olabileceğini ve bazı durumlarda sorunlara yol açabileceğini kabul ederek, bu gibi durumlarda Oyuncu Desteği ile iletişime geçilmesini önerdi. Ayrıca Vanguard'ın bölgesel gizlilik yasalarına uyduğunu ve güvenli olduğunu vurguladı. Bilgi Güvenliği ve Uyumluluk ekipleriyle doğrudan çalışarak Vanguard'ın güvenilirliğini sağladıklarını ifade etti.

Bu açıklamalarla birlikte Riot Games, Vanguard'ın güvenli ve veri gizliliğine uygun bir şekilde çalıştığını belirtti ve kullanıcıların güvenli bir oyun deneyimi yaşamasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN