Dünyaya benzer uydu gezegen heyecan yarattı! 'Mevsimler, bulutlar, göller var'

Dünyaya benzer uydu gezegen heyecan yarattı! 'Mevsimler, bulutlar, göller var'

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği bir fotoğraf, Dünya'ya benzeyen bir uydu gezegen keşfi iddiasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. NASA, gezegenin Dünya'ya benzer özellikleri olduğunu açıkladı: Mevsimler, bulutlar, göller var...

Güneş sistemindeki uydu gezegenlerden birinin tıpkı Dünya'ya benzediği belirtildi. NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen bir fotoğraf, sosyal medyada tartışma başlattı. Birçok kişi başka bir Dünya olabileceği fikrinde hemfikirdi. Sputnik'te yer alan habere göre, görüntülerdeki gök cisminin Satürn'ün en büyük ayı olan Titan olduğu açıklandı.

NASA, Güneş sisteminde yalnızca Titan ve Dünya'nın paylaştığı bazı olağanüstü ortak özellikler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Titan, güneş sisteminde benzersizdir. Dünya dışında nehirleri, gölleri ve denizleri olan tek gezegendir. Ama bu göller sudan ziyade 'hidrokarbon', etan ve metan gibi moleküllerden oluşuyor..."

Açıklama şöyle devam etti:

"Webb tarafından görülen iki bulut, Titan'ın yaz sonlarında, Güneş'in yüzeyini ısıttığı dönemde kuzey yarımkürede bulutların oluştuğuna dair uzun süredir savunulan tahminleri doğruluyor. Keck Gözlemevi tarafından yapılan takip gözlemleri de bulutları ortaya çıkardı ve mevsimsel hava durumunu doğruladı..."

TİNAN İLE DÜNYA ARASINDA FARKLAR

Titan'ın atmosferi, Dünya'nınkinden çok daha kalındır ve çoğunlukla azottan oluşur.

Titan'ın ortalama sıcaklığı -179 santigrat derecedir yani Dünya'dan çok daha soğuk.

Titan'da yaşam olduğu kanıtlanmamıştır ancak bazı bilim insanları yeraltı okyanuslarında mikrobiyal yaşam olabileceğine inanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN