iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e geliyor

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e geliyor

iPhone telefonlarda bulunan kilit ekranı özelliği, Android 15 ile birlikte geliyor! Android kullanıcıları için daha kullanışlı bir hal alacak...

Android 14, kilit ekranı özelleştirme seçeneklerini artırarak saat stili ve altındaki iki widget'ı değiştirme imkanı sunarak kullanıcılarına daha fazla esneklik sağladı. Ancak, iPhone'un kilit ekranıyla karşılaştırıldığında, Android'in kilit ekranı hala bazı kısıtlamalarla karşı karşıya.

Google'ın gelecek sürümü olan Android 15'in, kilit ekranını daha işlevsel hale getirmek için temel özelliklerden birini iPhone'dan esinlenerek taşıyabileceği belirtiliyor. Uzmanlara göre, Google'ın Android 15'te kilit ekranı araç takımlarını geri getirebileceği ancak tabletlerde bu özelliğin sınırlı olabileceği ifade ediliyor.

iphone.png

Android uzmanı Mishaal Rahman'a göre, Google, iPhone'un Canlı Etkinlikler özelliğinden ilham alarak Android 15'e Bir Bakışta widget'ı aracılığıyla kilit ekranına araç takımlarını getirebilir. Ancak, bu durumda çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Özellikle, Bir Bakışta özelliğinin Pixel cihazlarında kullanılabilir olması ve diğer Android telefonlarda tam işlevsel çalışmaması gibi.

Google'ın Android 15'te getirmeyi düşündüğü bu özellik, ekran paylaşımında hassas içerikleri gizlemek için de kullanılabilir. Ancak, şu anda beta sürümünde bile bu özelliğin tam olarak etkinleştirilmediği ve bazı sorunlarla karşılaşıldığı belirtiliyor. Özellikle, üçüncü parti widget'ların kilit ekranında tam olarak işlevsel olmaması ve sadece Pixel cihazlarında kullanılabilir olması gibi. Bu durumda Google'ın diğer üreticilerle birlikte çalışması gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN