Prof. Dr. Hakan Kara faiz kararı öncesi uyardı: Merkez'e 500 puan tavsiyesi

Prof. Dr. Hakan Kara faiz kararı öncesi uyardı: Merkez'e 500 puan tavsiyesi

Gözler Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararına çevrilirken piyasaların beklentisi politika faizinin yüzde 50'de sabit tutulması yönünde. Banka'nın faizi 500 puan artırması gerektiğini söyleyen iktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara'ya göre; TCMB banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizi kararını yarın saat 14:00'te açıklayacak. Ekonomistlerin beklentisi ise politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde bulunuyor.

TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara kritik karar öncesi Merkez Bankası'na tavsiyede bulundu. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın faizi 500 baz puan artırıp yüzde 55'e çıkarması gerektiği görüşünü paylaştı.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Kara, Merkez'in ayrıca "Banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırması ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakması gerektiğini" ifade etti.

Kara, "Bu yapılabilirse mevduat ve kredi yapısı daha adaletli hale gelecek, döviz kuru piyasası ve bütün sistem rahatlayacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN