12 yaşındaki çocuğu dövüştürdüler

Japonya'da karma dövüş sanatları olarak bilinen MMA'de 12 yaşındaki Momo Shimizu'yu 24 yaşındaki Momoko Yamazaki'yle dövüştüğü görüntüler dünyada büyük tepki çekti. MMA, Uzak Doğu ülkesinde sıradan bir olay olarak kabul ediliyor.

Japonya MMA'de (karma dövüş sanatları) 12 yaşındaki Momo Shimizu'yu 24 yaşındaki Momoko Yamazaki'yle dövüştürdüler.

Şov amaçlı dövüş müsabakası Japonya'da ilgiyle izlenirken dünyada büyük tepki çekti. Japonlar ise Deep Jewel Show'da yapılan dövüşün bu kadar tepki çekmesine anlam veremiyor.

Uzak Doğu ülkesinde çocuklar ve yetişkinlerin güreştirilmesi sıradan bir olay kabul ediliyor.

Müsabakayı 12 yaşındaki küçük kız kazandı.Üstelik Momo hiç zorlanmadı bile. Daha ilk rauntta müsabakayı domine edip rakibini yere devirdi.

12 yaşındaki Momo sadece 40 kilo ve 1 metre 48 santimetre boyunda.


12 yaşındaki Momo ve 24 yaşındaki rakibi

Haftada 6 gün antrenman yapan küçük momo geleceğin 1 numarası olarak gösteriliyor. Önemli Japon dövüşçülerin yetiştiği Hakuhinkai Karate'de yetişen küçük kızı güreşe yönelten olayın ise okulda diğer çocukların zorbalığına uğraması olduğu öğrenildi. 

KARMA DÖVÜŞ SANATI NEDİR?

Karma dövüş sanatları (MMA), tarafların karşılaşmalarda üstünlük sağlamak için her türlü dövüş sanatı tekniğinden faydalanabildiği dövüş sporu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri