17/25 kumpas kurgusu ByLock mesajlarında

FETÖ’cü hakim ve savcıların 17/25 Aralık süreçlerini örgüt ‘abi’leriyle kurguladıkları ve dosyaların içeriğini ‘imamlara’ ByLock’tan aktardıkları tespit edildi. Kripto yazışmalarda kumpaslara ‘proje dosya’ diyen paralel savcıların bütün talimatları ‘mahrem imamlar’dan aldıkları belirlendi.

FETÖ’cü hakim ve savcıların, örgütün talimatıyla 17-25 Aralık kumpas davalarını kurguladıkları, ByLock’tan çıktı. FETÖ irtibatı nedeniyle meslekten ihraç edilen eski Kilis Cumhuriyet Savcısı Yüksel Gök’ün deşifre edilen ByLock yazışmalarında Kilis’te görev yaptığı dönemde, 17/25 Aralık kumpas dosyalarıyla ilgili örgüt abisine bilgi aktardığı tespit edildi. Gök, ByLock’tan, dosyada birçok iş adamı ve dönemin kabine üyelerinin çocuklarına ait ses kayıtlarının yer aldığını, bu bilgileri örgüte aktardığını, ilerleyen aşamalarda ise dosyanın kendisinden alındığını yazdı. Kumpas davaları için ‘projeli dosya’ diyen Gök, örgüt abisine yazdığı mesajda, “Daha önce birçok kez not olarak ilettiğim bir örgüt dosyası vardı. Bu dosyanın içeriği berber Yaşar Aktürk isimli kişiyle başlayıp bakan çocuklarına ve Rıza Zarrab’a kadar giden bir dosyaydı. Projeli dosya olduğundan içerisinde klasör klasör tape vardı. Tape kayıtlarında Rıza Zarrab, Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in dahi kayıtları vardı” diyor.

DOSYA PARALEL SAVCIDA:

Soruşturma dosyasını, eski Kilis KOM Şube Müdürü Mehmet Emin Çakıcı ile sanık eski savcı Özcan Şişman’ın hazırladığını söyleyen Gök, Çakıcı’nın imzasının bulunduğu 300 sayfalık fezlekenin, Adana özel yetkili Cumhuriyet savcılığının kapanması nedeniyle Kilis’e gönderildiğini anlattı. Dosyanın Savcı Murat Özvardar’ın tayini çıkması üzerine kendisine verildiğini ifade eden Gök, sonrasında gelişen olayları örgüt abisine şöyle bildirdi: “Ben de geçen aylarda İstanbul’a yetkisizlik yazdım. Dosya, karşı yetkisizlik ile tekrar bana geldi. Fakat dosya geldikten birkaç hafta sonra Başsavcı Halil İnal, dosyayı benden alarak savcı Erkan Keskin’e verdi. Anladığım kadarıyla dosya İstanbul’a gidince içeriğinden aberdar olmuşlar. Ben de Erkan’a, ‘Dosya önemli, hemen karar verme’ dedim. O da ‘Yaza kadar bu dosyada karar yazayım, yazın da ben giderim’ dedi.”

‘ABİ’DEN SAVCIYA TALİMAT:  

Yüksel Gök’ün bu bilgilendirmesi üzerine, örgüt abisinin dosyaya ilişkin görevlendirme yazısı ve bazı bilgileri talep ettiği ByLock yazışmalarına yansıdı. Örgüt abisinin talimatını yerine getiren Gök, görevlendirme yazısını ByLock üzerinden gönderdiğini ancak diğer belgelere, dosyanın kendisinden alındığı için ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti. Örgüt abisinin ısrarı üzerine paralel savcı Gök, “Abi dosya bende olsa çok rahat alırdım. Aslında dosyanın bende olduğunu haber vermiştim, şimdi çok zor abi ama çok önemli ise almaya çalışırım. Yine de tehlikeli olur çünkü fotokopi adliyede çekilecek o da sonra tespit ediliyor abi” cevabını vermiş. Sanık Savcı Gök, örgüt abisinin aynı tutumunu sürdürmesi nedeniyle “Anladım abi, dosyayı ekranda inceleme bahanesiyle almaya çalışırım” açıklamasını yaptı. FETÖ’cü Gök, 23 Temmuz 2016’da örgütten tutuklanmıştı. 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpasının şifreleri ByLock'ta
Yargıtay'dan Bank Asya kararı: Para yatıran örgüt üyesidir

Güncel Haberleri