2017/2018 KYK burs başvuru sonuçları! KYK kredi ve burs sonuçları tıkla öğren

Haberimizden merak ettiğiniz KYK burs başvuru sonuçlarını takip edebilir sonuçlara ilişkin kurumdan yapılan son dakika açıklamaları bulabilirsiniz. Üniversiteye yerleşen adayların en çok aradığı konular arasında yer alan burs v kredi sonuçlarında son dakika açıklamaları Kredi Yurtlar Kurumu'ndan gelmeye devam ediyor. Öğrenciler sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden takip edebilecekler. Siz de haberimizde yer alan linkten tıklayarak öğrenebilir merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla 201/2018 KYK burs başvuru sonuçları ve kredi sonuçlarına ilişkin son dakika gelişmeler...

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuru sonuçlarını ve detaylarını haberimizden takip edebilirsiniz. Üniversitelere yerleşen öğrencilere maddi destek sağlayacak olan KYK burs ve kredi sonuçları heyecanla bekleniyor. Adaylar sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecekler. Kurumdan ise konu hakkında son dakika açıkalamaları geliyor. Türkiye genelinde birçok öğrenciyi yakından ilgilendiren konuların başında gelen KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden değerlendirme işlemlerinin tamamlanması ile birlikte açıklanacak. İşte tüm ayrıntılarıyla KYK burs ve kredi sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamaları ve kurumdan yapılan açıklamalar...

KYK BURS SONUÇLARI

Başvurularını yapan adayların internetten en çok aradığı konuların başında KYK burs başvuru sonuçları ve kredi sonuçları geliyor. Başvurular bittikten sonra adaylar sonuçları kyk internter sitesi üzerinden takip etmeye başladılar. Ancak sonuçlara ilişkin KYK'dan resmi bir açıklama gelmedi. Sonuçları siz de haberimizde yer alan bağlantı linkine tıklayarak kolaylıkla takip edebilir sonuçlar açıklandığı andan itibaren en hızlı biçimde öğrenebilirsiniz. 

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor. Yukarda yer alan linkten sonuçlar açıklandığı andan itibaren anında öğrenebilirsiniz. 

KYK BURS MİKTARI

KYK burs ve kredi ücretleri her yıl belirli miktarlarda arttırılır. Geçen yıl 425 lira olarak açıklanan miktar, bu yıl 45 liralık artış ile 470 lira olarak açıklandı. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Ödemeler, normal eğitim süresince yapılır. Burs, öğrencilere karşılıksız olarak verilirken kredi ise karşılıklıdır. Öğrenim süresi sona erdikten sonra öğrenciler, kredi miktarını peşin olarak ya da taksitle geriye öderler.

E-DEVLET'TEN YAPILAN İŞLEMLER

Daha önce e-Devlet ortamına taşınan kredi geri ödeme, erteleme ve burs/kredi vazgeçti işlemlerinin ardından şimdi de öğretim kurumu değişikliği yapan öğrencilerin burs/kredi nakillerini e-Devlet’e aktaran KYK, öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtarıyor. KYK’dan burs/kredi almakta iken yatay geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler ile ön lisans programını ara vermeden ve yıl kaybı olmadan bitirip dikey geçiş sınavıyla lisans programını tamamlayan öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden bildirebilecek. KYK, geçiş yapan öğrencilerin burs/kredi nakil talebini e-Devlet’ten aldıktan sonra öğrencilerin öğrenim bilgilerini YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sitemi) üzerinden kontrol edecek. Dolayısıyla öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin hem eski öğrenim bilgilerinin hem de yeni öğretim kurumuna ait bilgilerin sistemde görünüyor olması gerekiyor. Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi kesintisi yaşamaması için durumlarındaki değişikliği en geç bir ay içinde e-Devlet’ten bildirmesi yeterli olacak.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BURSUN KESİLME NEDENLERİ

Başarısız olma,

Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

Öğretim kurumunun kapatılması,

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,

Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Burs ücretleri 2018 yılında yatırılmaya başlanacak. Burslar Ziraat Bankası’na yatırılacak. Burslar Ziraat Bankası’nın ATM’lerinden alınabilecek.

BAŞVURULAR SONRASI NELER YAPMAK GEREKİYOR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, yurt içi/dışı değişim programı öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru sonuçları KYK’nın resmi web sitesi sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Sonuçlar, öğrencilere SMS yoluyla da duyurulacak. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolayca yapabiliyor. Öğrencilerin 18 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar e-Devlet şifresiyle turkiye.gov.tr/ adresinden kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. İsteyen öğrenciler, kazandıkları yurda şahsen giderek de kaydolabilecek.

Haberimizden merak ettiğiniz KYK burs başvuru sonuçlarını takip edebilir sonuçlara ilişkin kurumdan yapılan son dakika açıklamaları bulabilirsiniz. Üniversiteye yerleşen adayların en çok aradığı konular arasında yer alan burs v kredi sonuçlarında son dakika açıklamaları Kredi Yurtlar Kurumu'ndan gelmeye devam ediyor. Öğrenciler sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden takip edebilecekler. Siz de haberimizde yer alan linkten tıklayarak öğrenebilir merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla 201/2018 KYK burs başvuru sonuçları ve kredi sonuçlarına ilişkin son dakika gelişmeler...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri