2020 süt parası desteği ne kadar? Süt parası desteği başvuru şartları

Kadın istihdamını geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalardan biri de süt parasıdır. Bebek sahibi olan ya da olmayı bekleyenlerin süt parası desteğinin ne kadar olduğunu sorguluyor. Tüm bilgiler ise karar.com’da yer alıyor…

Doğum öncesinde ve sonrasında kadınlar için birçok sosyal yardım imkânı bulunuyor. SGK’li anneler ve SGK’li babaların çalışmayan eşleri için yapılan süt parası desteği ise en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte süt parası desteği başvuru şartlarına dair detaylar…

SÜT PARASI DESTEĞİ NE KADAR?

Süt parası desteği SGK’lı olarak çalışan anneler ile SGK’lı olarak çalışan babaların çalışmayan eşleri için ödeniyor. Süt yardımı ödemeleri sadece bir defalık olacak şekilde gerçekleşir. 2015’ten sonra doğan her çocuk için anneye süt parası desteği yatırılmaktadır. Süt parası iş kanununda emzirme ödeneği olarak geçiyor.

2015 yılından sonra doğum yapan annelere ödenen bu para 2020 yılında yapılan zam ile 180 TL oldu. Zamlı miktarın alınması için doğumun yapıldığı tarih göz önünde bulundurulmalı. Süt parası her ayın 8-14 günleri arasında ödeniyor. Doğumun ardından bir sonraki ayın 8’i ile 14’ü arasında süt parası yatıyor. e-Devlet’te işlem yaparak kaydedeceğiniz hesap numaranız ile süt parasını alabilirsiniz. Kayıtlı banka hesabınız yoksa paranızı PTT şubesinden alabilirsiniz. Annenin ikametine en yakın PTT şubesine para yatırılacaktır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Doğumun ardından süt parasının anneye yatırılma kararı alınır. Ancak anne veya baba Bağ-Kur’lu ise başvuruya gerek duyulabilir. Başvurular için ikamet edilen il ya da ilçenin Sosyal Güvenlik Kurumu’na gidilmelidir. Kimlik ve doğuma ait evraklarla başvuru yapılır.

BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak,
Kadının SGK’lı çalışıyor olması ya da çalışmıyorsa eşinin SGK’lı çalışan olması,
2015’ten sonra doğum yapmış olmak,
Doğumun gerçekleşmesi ve doğan bebeğin yaşıyor olması,
Emzirme ödeneği başvurusu öncesi çocuğun kimliğinin çıkarılmış olması.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri