26 madalyası var ama su satıyor

İki kez dünya şampiyonu olan milli bilek güreşçisi Zeynep Yılmaz geçimini su satarak sağlıyor. Yılmaz “Ülkeme 26 tane madalya kazandırmama rağmen, sokakta su satmak ağırıma gidiyor” dedi.

Türkiye’yi gururlandıran milli bilek şampiyonu 40 yaşındaki Zeynep Yılmaz 8 yaşında yürüme yetisini kaybetti ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yaşama sevincini kaybetmeyen Yılmaz, 9 yıl önce çocukluğundan beri meraklı olduğu bilek güreşi sporuna başladı ve zamanla milli takıma girmeye hak kazandı.

Milli sporcu, Türkiye’yi temsil ettiği bilek güreşi müsabakalarında iki dünya ve dört Avrupa şampiyonluğuyla birlikte toplam 26 madalya kazandı. Başarılarıyla tanınan Yılmaz, bir türlü iş bulamadığı için kaldırımda su satarak çocuklarıyla geçinmeye çalışıyor.

Gaziantep’te gündüzleri caddelerde su sattığını, akşamları da  antrenman yaparak müsabakalara hazırlandığını belirten Yılmaz “Son olarak 2,5 ay önce Bulgaristan’da yapılan turnuvada dünya ikincisi oldum. Bu zamana kadar bütün engellere rağmen ciddi başarılar elde ettim ama yine de geçim sıkıntısı çekiyorum. 2 çocuğum okula gidiyor ve evim kira. Yüzde 96 engelli olduğum için iş başvurusu yaptığım yerlerden hep olumsuz yanıtlar aldım. Ben de geçimimi su satarak sağlamaya başladım. Haftanın üç günü akşamları antrenmana gidiyorum. Branşımız olimpik olmadığı için devletten destek göremiyoruz. Ülkeme 26 tane madalya kazandırmama rağmen, su satmak benim ağırıma gidiyor”diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri