ABD, Kolombiyalı uyuşturucu baronunu ülkesine iade etti

ABD, 2008 yılında uyuşturucu kaçakçılığından yakalanan Hernan Giraldo’yu cezasının tamamlamasının ardından ülkesi Kolombiya’ya teslim etti.

Kolombiya basınında çıkan habere göre, "El Senor de la Sierra" lakaplı uyuşturucu baronu Giraldo'nun cinayet, kaçakçılık, tecavüz, adam kaçırma suçlamalarıyla yargılanması bekleniyor.  

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, "Giraldo'ya, Kolombiya'da mahkeme huzuruna çıkması için gerekli güvenlik önlemleri sağlanacaktır" ifadesi kullanıldı. 

Kolombiya'da 1997-2008 yılları arasında faaliyet gösteren ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan paramiliter suç örgütü Kolombiya Birleşik Öz Savunma Kuvvetlerinin (AUC) lideri olarak bilinen Giraldo hakkında 40'tan fazla tutuklama emri çıkartılmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri