ABD'de Türk Büyükelçiliği önünde arbede çıktı, polis önlem almadı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde dün çok gergin dakikalar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gidenler ile terör örgütü yandaşı bir grup arasında ABD polisi yetersiz kalınca kavga çıktı. Türk korumalar da diğer gruba müdahale etti. Büyükelçi tepki gösterinde polis konutun bulunduğu meydana giriş çıkışları kapattı.

AA'nın haberine göre Washington'daki Türk Büyükelçilik Rezidansı önünde toplanan az sayıdaki terör örgütü yandaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişi esnasında Türkiye ve Erdoğan aleyhine slogan atmaya başladı.

ABD polisinin yetersiz güvenlik önlemi aldığı ve müdahale etmediği esnada çıkan arbedede Alp Kenan Dereci adlı Türk vatandaşı başından yaralandı. Tansiyon yükseldi, iki taraf arasında yumruklu kavga çıktı.

YARALIYA RAĞMEN MÜDAHALE YOK

Hastaneye kaldırılan Dereci'ye saldıranlarla ilgili Amerikan polisinin Türklerin şikayetlerini dikkate almaması gösterilerine devam etmesi üzerine ortam daha da gerildi.

Daha sonra olay yerindeki Cumhurbaşkanlığı korumaları da kavgaya müdahil oldu. Korumaların müdahalesi üzerine terör örgütü yandaşları kaçarak dağıldı.

Amerika'nın Sesi de yaşanan gerilimi şöyle duyurdu: "Cumhurbaşkanı gelmeden önce konutun karşı kaldırımında toplanan ve ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan bir grup Erdoğan aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla konutun önünde bulunan grup da protestocu grup arasında söz düellosu yaşandı. Bir süre sonra söz düellosu kavgaya dönüştü. Kavgaya Erdoğan’ın koruma ekibinde bulunanlar da dahil oldu.

BÜYÜKELÇİ POLİSLERLE GÖRÜŞTÜ

Bir ara Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç konutun önüne gelerek polislerle görüştü.Washington polisi kavgayı önlemek için bir hayli zorlandı. Hareketli anların ardından ek emniyet kuvvetleri bölgeye geldi ve olaylar yatıştı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis Büyükelçilik Resmi Konutu’nun bulunduğu Sheridan Meydanı’na giriş çıkışları kapadı. Olayların yatışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut önünde toplanan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla bir araya geldi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Büyükelçilik önündeki kavga nedeniyle iki Türk ABD’de tutuklandı
Trump yazdı, Erdoğan bu yanıtı verdi
Cumhurbaşkanlığı'ndan Trump görüşmesi açıklaması

Dünya Haberleri