ABD’nin ilk seri katili H. H. Holmes’un korkunç sırları

Tıp öğrencisiyken çaldığı kadavraları, kaza sonucu ölmüş gibi göstererek sigortacıları dolandırıyordu. Bir seri katile dönüştüğünde ise kurbanlar ının iskeletlerini satmaya başladı. ‘Kariyerinin’ en yüksek noktası ise kapıları duvarlara açılan odalarıyla cinayet oteliydi...

German Webster Mudgett, ya da ABD’de daha çok bilinen adıyla Dr. Henry Howard Holmes, ABD’nin ilk seri katili olarak kabul ediliyor. 1861-1896 yılları arasında yaşayan Dr. Holmes hakkında o dönemden bugüne birçok dedikodu ortaya atılmış, bu yüzden hayatındaki gerçekler pek bilinmiyor. Holmes’le ilgili en tartışmalı konulardan biri ise bugüne kadar kaç kişiyi öldürdüğü.

Holmes’ün cinayet sayısı resmi verilere göre 10, kendi iddiasına göre 27, bazı iddialara göre ise yüzü buluyor. Ancak o basit bir katil değil. Kurbanları üzerinde tıbbi çalışmalar yapan bir doktor, kendi cinayet otelini inşa eden bir girişimci ve kendine sahte bir ölüm tasarlayan bir dolandırıcı. Hayatı 35 yaşında darağacında bulunan seri katilin tüyler ürperten sırlarını internet dergisi Mental Floss açıkladı...

KADAVRA DOLANDIRICILIĞI

Dr. Holmes, Michigan Universitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenci olduğu dönemde dolandırıcılık kariyerine başladı. Okulun labaratuvarından çaldığı kadavraları kaza sonucu öldükleri iddiasıyla sigorta şirketlerini dolandırdı. Mezun olduğunda ise bu işi ilerleterek öldürdüğü kişilerin etlerini sıyırıp iskeletlerini okullara ve laboratuvarlara satmaya başlayacaktı...

AYNI ANDA ÜÇ KADINLA EVLİYDİ

Çok eşli bir adam olan H. H. Holmes, ilk evliliğini 19 yaşındayken yapmıştı. Bu evliliğinden bir çocuğu olan Holmes, 10 yıl sonra ilk eşini terk etmeden başka bir kadınlar evlendi. Birkaç yıl sonra bunu üçüncü evlilik izledi. Holmes, idam edildiği sırada resmi olarak üç kadınla birden evliydi.

CHİCAGO’DA BİR CİNAYET OTELİ

Otelin asıl amacını sadece kendisine saklamak için yapımında farklı birçok müteahhitle anlaşıyor. Otel içinde kapısı tuğla duvarlara açılan 51 kapı, penceresiz 100 oda, hiçbir yere çıkmayan merdivenler, iki fırın ve yakmak için gövde boyunda oluklar bulunduruyor. Bu otelde kaç kişinin kurban olduğu ise gizemini koruyor.

ADALETİ BİR AT GETİRDİ

Holmes, hapiste kaldığı dönemde tren soyguncusu hücre arkadaşıyla bir sigorta şirketini dolandırma planı yapmıştı. Ancak arkadaşına söz verdiği parayı ödemeyince soyguncu polise konuştu. Polisin Holmes’ü suçlayacak kanıtı olmasa da at hırsızlığından dolayı yakalama izni vardı. Bu izin nedeniyle Holmes, suçunu itiraf etmek zorunda kaldı.

‘SAHTE ÖLÜM’Ü GERÇEK YAPTI

Holmes, suç ortağı Benjamin ile bir ‘sahte ölüm’ dolandırıcılığı planlamıştı. Benjamin ölmüş gibi gösterilecek, sigorta parasını ise paylaşacaklardı. Ancak Holmes, bu sahte ölümü gerçeğe dönüştürüp parayı kendi aldı.

SON İSTEĞİ BETONA GÖMÜLMEKTİ

Dolandırıcılık ve cinayet dosyası kabarık olan Holmes’ün 1896 yılında hakkında idam kararı çıktığında, son isteği yerin üç metre altına ve beton içine gömülmekti. Çünkü hayatı boyunca pek çok ceset parçalayan Holmes, aynı şeyin kendisine yapılmasından korkuyordu. Holmes’ün son isteği kabul edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İngiltere’nin seri katili Ian Brady, 79 yaşında öldü

Dünya Haberleri