AK Parti’de kongre oylaması sona erdi: Binali Yıldırım dönemi başladı

Türkiye’yi 14 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 3. Genel Başkan seçildi. Binali Yıldırım görevi Davutoğlu’dan devralacak. Binali Yıldırım bin 282 delegenin imzasıyla aday gösterildi, bin 405 geçerli oyla seçildi. Kongrede MKYK listesi açıklandı. Listede 25 isim yer almadı. Binali Yıldırım konuşmasında, "Başkanlık sistemine hazır mısınız" dedi. Genel başkan ve parti yönetimi için oylama sona erdi 1405 oyla yeni genel başkan Binali Yıldırım oldu. Teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Yıldırım " Yolumuz partimizin sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur" dedi.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda saat 10.00'da başladı. Yoklama ve açılışın yapılmasının ardından start alan kongrede, divan seçimi yapıldı. Kongrenin Divan Başkanı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Gündemin okunmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez konuşmasını yaptı. Genel Başkan ve diğer merkez organ adaylarının Divan Başkanlığı'na yapacağı müracaat sonrası Genel Başkan adayı kongrede konuşma yaptı. Daha sonra ise Genel Başkan ve diğer organların seçimi yapıldı. 

YENİ GENEL BAŞKAN BİNALİ YILDIRIM

AK Parti kongresinde bin 470 delege Genel Başkan ve MKYK için sandık başına gitti. 1405 oyla Binali Yıldırım Ak Parti'nin yeni genel başkanı seçildi. 

Divan Başkanı Bekir Bozdağ, kayıtlı delege sayısının bin 470, oy kullanan delege sayısının bin 411, geçerli oy sayısının bin 405, geçersiz oy sayısının ise 6 olduğunu açıkladı. 

Yıldırım, bin 405 delegenin oyuyla AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım teşekkür konuşması yaptı.  

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

"Böylesine büyük böylesinde onurlu görevi şahsım layık gören dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti'nin yeni genel başkanı olarak bana emanete ettiğiniz mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabim bu ağır sorumluluğunun gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin.

YOLUMUZ ERDOĞAN'IN YOLUDUR

Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarıyla yürümekte büyük şeref duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Bu kutsal emaneti aynı derece sahibi sorumlusu takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz partimizin sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Bugünkü kongrede bu salonu hınca hınç dolduran, soluna sığmayıp onbinlerce yol arkadaşımızın katıldığı, emeği geçen bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına en güneyinden en kuzeyine AK parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime  aziz milletime şükranlarımı sunuyorum.

"2023, 2053, 2071 HEDEFLERİ..."

AK Parti bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede fedakarca gece gündüz çalışan tüm kadınlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençler AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecektir. Siz de bu enerji olduğu müddetçe bize havada karada da denizde de ölüm yok. 

 Sınır kapılarında, Güneydoğu'da mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şahsıma ve parti kurullarımıza duyduğunuz güvenden dolayı hepinize teşekkür ediyorum."

MKYK LİSTESİ

Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Seniha Nükhet Hotar , Fatih Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Eseyan, Mehmut Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Gökçen, Öznur Çalık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayram, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış.

LİSTEYE YENİ GİRENLER

26 yeni isim listeye girdi.

Ahmet Sorgun, Ayhan Ogan, Ayşe Suna Köseoğlu, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Özben Gökçen, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

MKYK GİREMEYENLER

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde MKYK da belli oldu. 25 isim listeden çıkarıldı.

25 isim listeden çıktı. Bazıları partideki başka organlara kaydırıldı. Ancak bu yine de onlar için tenzili rütbe anlamına geliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Merkez Disiplin Kurulu'na kaydırılması gibi.

İMZA ATMAYAN 3 İSİM LİSTE DIŞI

29 Nisan'da yapılan MKYK'da teşkilâtlarda atama yetkisinin Genel Başkan Yardımcısından tekrar kurula alınmasının gündem yapılmasına ilişkin dilekçeye imza atmayan üç isim de liste dışı kaldı. Bu isimler Mehmet Babaoğlu, Selçuk Öztürk ve Cemil Çiçek'ti. Çiçek'in kendisinin MKYK'da yer almak istemediği belirtiliyor.

Alev Dedegil, Ayhan Sefer Üstün (Merkez Disiplin Kurulu'na kaydırıldı), Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu (Demokrasi Hakem Kurulu'na kaydırıldı), Bülent Gedikli (MDK'ya kaydırıldı) Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Fatma Betül Kaya, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Doğan Kubat, Mehmet Erdem Aydın, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan, Zeki Aygün.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeni genel başkan seçilen Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek “Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

"AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne hoşgeldiniz, şerefler getirdiniz. Bu güzel günümüzü, bu demokrasi şölenimizi, hizmet andımızı tazeleyeceğimiz gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. 

Sözlerimin hemen başında; şahsımın da kurucular arasında bulunduğum partimizin liderimiz, aydınlık Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur, başımız dik gururla ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz.

YOLUN YOLUMUZDUR

Söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Recep Tayyip Erdoğan'dan bayrağı devralarak partimizi bugünlere getiren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İlk başbakanımız Abdullah Gül'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Partimizin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin başarılı ve verimli geçmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Değerli partililer bilir ki, bayrak değişimi millet yolunda yapılacak hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır. Liderimizden, teşkilatlarımızdan, görev alan arkadaşlarımızdan bugüne kadar uyum içinde, aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

OYUNU BOZDUK

Bu partinin sadece yöneticisi, milletvekili, teşkilat mensubu değil oy veren seçmeni bile çok büyük fedakarlık göstermektedir. Yeri geldi vesayet güçleri karşısında mücadele verdi, yeri geldi ekonomik kıskaca almak isteyenlerin oyununu bozdu, mazlumlar için dünyaya meydan okudu, yeri geldi paralel ihanet çetelerinin saldırılarını göğüsledi.  

AK Parti, demokrasiyi yeter söz milletindir diye özetleyen Adnan Menderes'ten, merhum Necmettin Erbakan'dan, merhum Turgut Özal'dan demokrasiyi taçlandıran bir partidir. AK Partili olmak yaratandan ötürü yaratılanı sevmektir. Haksızlığın karşısında demir yumruk gibi mazlumlara karşı şefkat eli olmaktır. Vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla gurur duymaktır.

DESTANLAR YAZDIK

AK Parti bu ülkede, Türkiye'de sayısız destanlar yazdı, Allah'ın izniyle de yazmaya devam edecektir. Bizim sevdamız Türkiye sevdasıdır, halka hizmet Hakka hizmet inancıyla yolumuza devam etmeye var mısınız?

AK Parti demek, bölünmüş yol demek, AK Parti demek havayolunu halkın yolu yapmak demek, AK Parti demek sağlıkta dönüşüm demek, AK Parti demek sosyal devlet ilkelerinin eksiz yerine getirmek demek.

Ülkemizin, insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz aydınlık yarınlar dedikçe, onlar karanlıktan medet umuyor. Biz Türkiye'yi yeniden imar ediyor, birileri ise ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz ama bu ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadele konusunda kararlılık aynı şekilde devam edecek. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Biz operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillerimize, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun. Bu terör belasını, Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. 

MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK

Şimdi şer cephesi bir araya geldi. DAEŞ'iyle, PYD'siyle, paralel terör örgütüyle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. 17-25 Aralık darbe girişiminde milletimize ayar vermeye çalışan hainleri hepimiz gördük. Bu hainlere tokatı milletimiz tokatı 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet karanlığa dur dedi. Devlet içinde paralel devlet olur mu? Paralel yapılara, bölücü çetelere asla prim vermeyeceğiz. Hainlere asla yer olmayacak. Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla müsaade etmeyeceğiz. 

AK Parti olarak geçtiğimiz 13 yılda birbirinden güzel hizmeti milletimize kazandırdık, milletimizin hizmetine sunduk. Sizin seçiminizle göreve geldiğimde, benden önce ülkemizi başarıdan başarıya koşturan kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu gibi hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğim.

13 yıl boyunca ülkemize ulaşım, eğitim, sağlık alanında birbirinden önemli hizmetleri gerçekleştirdik. Yolları böldük hayatları, milleti birleştirdik. Hızlı tren özlemini geride bıraktık. Ülkemizin her yanını donattık, bilgi toplumu seviyesini geçmek için Türkiye'yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. 

Sesime inat sizlerle konuşmaya devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez.

BAŞKANLIĞI GETİRMEYE HAZIR MISINIZ?

Köprüler, tüneller, hızlı trenler tamam ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin, yeni bir anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Siz her ne kadar Cuhmurbaşkanımıza 'sorumsuzdur' deseniz de, Cumhurbaşkanımız Türkiye, millet sevdasıdır. Bu gün yapmamız gereken iş fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni anayasadır ve başkanlık sistemidir.

Bugüne kadar şikayet etmeden, bahane üretmeden hizmet üretmeye devam ettik. Siyaset gömleğini mevki, makam için değil, millete hizmet için giydik. Şantiyelerde gece gündüz çalıştık, milletimize hizmet etmekten hep gurur, onur duyduk.

KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM EDECEĞİZ

Öyle anlaşılıyor ki bu ses bana yardımcı olmayacak. Onun için sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni dönemde kutlu yürüyüşe aynen devam edeceğiz. Buradan 79 milyon vatandaşımıza, AK Parti camiasına haykırıyorum. AK Parti mazlumların, sessiz yığınların partisidir, AK Parti Türkiye partisidir, AK Parti milletimizin yüzakıdır. Ülkemizi 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde götürmek için, 10 büyük ekonomi arasına sokmak için her şeyi yapacağız. Üreten, yatırım yapan, ürettiğiyle zengin olan bir Türkiye yapacağız.

DAKİKA DAKİKA AK PARTİ KONGRESİ

19:05: Binali Yıldırım Beştepe'ye geldi.

18:20 Binali Yıldırım teşekkür konuşması için yeniden kürsüye geldi. Yıldırım, "Yolumuz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yoludur" dedi.

16:12 - Binali Yıldırım, 1411 delegenin oylamasında 1405 oyla yeni genel başkan seçildi. 6 oy da geçersiz sayıldı.

15.00 - Genel Başkan ve parti yönetimi için oylama başladı.

14.44 - Davutoğlu kongre salonundan ayrıldı.

13.58 - AK Parti yeni genel başkanı Binali Yıldırım konuşma yaptı. Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır. Söz veriyoruz, davan davamız, yolun yolumuzdur" dedi.

13.52 - Binali Yıldırım'ı anlatan kısa bir film izletiliyor.

BİNALİ YILDIRIMA KONGREDE SÜRPRİZ KLİP

13:40 - MKYK adayları açıklandı. 23 isim listede yer almadı. Binali Yıldırım bin 282 delegenin imzasıyla aday gösterildi.

13.18 - Davutoğlu'nun konuşması bitti.

13:08 - Davutoğlu konuşmasına devam ediyor. Davutoğlu, "Yeni kongre benim arzu ettiğim bir şey değildi" dedi.

"YENİ KONGRE BENİM ARZU ETTİĞİM BİR ŞEY DEĞİLDİ"

İktidar da bir imtihandır. Güç yozlaşmasına asla düşmemeliyiz. Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Sizin huzurunuzda bulunmak benim için en büyük şeref olmuştur, en büyük şeref olacaktır. Yeni kongre benim arzu ettiğim bir şey değildi. Ama davamız bütün şahsi meselelerimizin üzerindedir. Kararımın nedeni partimizin birlik bütünlüğüne verdiğim değerdir.

12.40 - Ahmet Davutoğlu veda konuşması yapıyor.

12.37 -  Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okuyor. Cumhurbaşkanı'nın mesajı kongre salonundakiler tarafından ayakta dinleniyor.

ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ

12.15 - Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir" dedi. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

12.03 – Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu. 

12.00 – Kongrede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

11:56 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanlığı yapmak üzere kürsüye davet edildi.

11:40 - Ahmet Davutoğlu, partileri selamladıktan sonra, Binali Yıldırım ile Ahmet Davutoğlu yan yana oturdu.

Davutoğlu ve Yıldırım yan yana oturdu

11.15 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Davutoğlu çiftini girişte Binali Yıldırım ve eşi karşıladı.

11:07 - Kongrenin yapıldığı Ankara Arena civarında bardaktan boşalıcasına yağmur başladı. Kongreyi salon dışında kurulan dev ekranlardan izlemek isteyen partililer zor anlar yaşadı.

11.05 - Binali Yıldırım, sahneye torunlarıyla birlikte çıktı. Yıldırım ailesi kongreyi locadan izledi.

10.55 - Kongre salonunda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı çalındı.

KONGREDE DOMBRA SÜRPRİZİ

Partililer, Binali Yıldırım yazılı kutuların içindeki kirazları partililere dağıttı. Yıldırım, Dombra şarkısının çaldığı esnada partililere eşlik etti. Partililer, Yıldırım'ı coşkuyla karşıladı. Yıldırım, sahnede bulunan çocukları kucağına alarak partilileri selamladı.

DOMBRA SÜRPRİZİ

10:40 - Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona girdi. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı.

10:30 - Binali Yıldırım saat 10:30'da salona vardı. Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK partili yöneticilerle tek tek el sıkıştı.

10:20 - AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Dikmen Vadisi'ndeki evinin önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı.Yıldırım saat 10.20'de gibi evden çıkarak basın mensuplarını selamladı ve Ankara Arena'ya doğru yola çıktı.

BİNALİ YILDIRIM ÇOŞKU İLE KARŞILANDI

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, salona eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldi. Yıldırım, partilleri kırmızı karanfillerle selamladı.

YILDIRIM KONGRE SALONUNA EŞİNİN DUASIYLA GİRDİ

AK Parti'nin Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, salona girişinde partililerle tokalaştı. Yıldırım, salona eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldi. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, partililere kırmızı karanfiller dağıtarak, partilileri selamladı. Yıldırım, ayrıca kendisini platformda bekleyen partililerle özçekim yaptı.

DAVUTOĞLU SALONA GİRDİĞİNDE BAZI PARTİLİLER DUYGULANDI

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı. Salona gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu vatandaşları selamladı. Davutoğlu'nu gören bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

MKYK SEÇİMİ YAPILDI

Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin seçimi yapıldı. Üyeler, 50 asıl ve 25 yedekten oluşuyor. Merkez Disiplin Kurulu'nda 11 asıl olmak üzere 5 yedek, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'nda ise 3 asıl ve 2 yedek, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nda ise 5 asıl ve 2 yedek üye bulunuyor. Genel Başkan seçilen Yıldırım konuşma yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin Genel Başkanlığı'na 27 Ağustos 2014 yılında Olağanüstü Büyük Kongre ile gelmişti.

6 BİN KİŞİ DAVET EDİLDİ

Bugünkü kongreye, 6 bin kişi davet edildi. 'Kutlu Yürüyüşe Devam' sloganıyla yola çıkan AK Parti, bugün bin 470 delegenin oyunu kullanmasının ardından Yeni Genel Başkan ilan edildi. Ankara Arena Spor Salonu'nun dışına iki dev çadır kuruldu, salona sığmayan partililer kongreyi buralardan takip etti. Hazırlıklar, 6 tane alt çalışma grubunun çalışmasıyla tamamlandı. 6 bin tane davetiye basıldı ve tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, siyasi partilere ve yabancı misyon şefleriyle, büyükelçiliklere davetiyeler gönderildi.

Türkiye genelinden gelen otobüs sayısı yaklaşık bin 300 ve 40-50 bin üzerinde teşkilat mensubunun kongreye katılması bekleniyor. Kongre alanında bin 100 civarında görevli bulunuyor. Terör konusundaki tavrı dolayısıyla HDP'ye davetiye gönderilmedi.

Kongrede, güvenlik önlemlerinin artışı dikkat çekti. Kongreye katılacak partililer, güvenlik noktalarında yapılan aramalar sonrası kongre alanına girdi.

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, sonra genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapmasının ardından  seçimlere geçildi. Oylama sonrası 1405 oyla yeni genel başkan seçildi.

"KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZE BİNALİ YILDIRIM'LA DEVAM"

Kongre, saat 10.00'da başladı. Partililer, salonda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile karşıladı. Salonda, 'Mesele koltuk değil, siz hala anlamadınız mı', 'Can Türkiye'ye heyecan geldi', 'Reis'e yaşıkır Başkanlık, Adıyaman'a yakışır Bakanlık', 'Kutlu yürüyüşümüze Binali Yıldırım'la devam' pankartları dikkat çekti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi nedeniyle Ankara Arena Spor Salonu ve civarındaki bazı yollar trafiğe kapatılırken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi nedeniyle Cumhuriyet Caddesi, Hipodrom Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi trafiğe kapatıldı. Kongre nedeniyle Ankara Spor Salonu çevresinde ve Ankara’nın giriş yollarında geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik tedbirleri kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden 5 bin polis görevlendirildi. Kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu çevresi de bariyerler ile kapatıldı.

Atlı Polis Birlikleri de kongre alanında görev yapıyor. Salona giriş yapan vatandaşlar detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona alınıyor. Kongre nedeniyle Ankara dışından binlerce vatandaş sabahın ilk saatlerinde kongrenin yapılacağı alanda toplandı. Kongre nedeniyle trafiğe kapatılan yollar kongrenin bitimine kadar kapalı olacak. Ankara Tren Garı'nın ana girişi de güvenlik önlemleri çerçevesinde kapatıldı.

Ankara Arena Spor Salonu alanına giriş yapmak isteyen kolunda alçı olan bir vatandaşın detaylı üst araması yapıldı. Kolundaki alçı detaylı olarak kontrol edilen vatandaş daha sonra alana alındı. Ayrıca, polis kontrol noktalarında, giriş yapan her vatandaş kamera ile kayıt altına alındı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Arınç: Bu Türk siyaset tarihinde uzun süre konuşulacak, tartışılacak, sorgulanacak bir olaydır
MKYK'da liste dışı kalan Çavuşoğlu'ndan ilk yorum: Birimiz bir yerdeyse hepimiz oradayız
Binali Yıldırım: Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?

Güncel Haberleri