Azerbaycan Dağlık Karabağ'da 24 yıl sonra Lele Tepe'sini geri aldı

Azerbaycan ve Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmaların ardından Azerbaycan ordusu, 24 yıl sonra Dağlık Karabağ'da bulunan Lele Tepe'sini geri aldı.

Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasında bu ay başında yaşanan çatışmalar sonrası Dağlık Karabağ'da yeni bir statüko ortaya çıktı. Azerbaycan ordusu 24 yıl sonra ilk defa Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ'da ilerleyip yeni bir cephe elde etti.

24 YIL SONRA STRATEJİK NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

Çatışmalar Rusya'nın araya girmesiyle sona erdi. Ancak bölgede durum hâlâ gergin. Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2 Nisan'da başlayıp, dört gün boyunca süren çatışmalarda, Azerbaycan ele geçirdiği yüksekliklerde güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Çatışmaların başladığı gece, Azerbaycan ordusu Ermenistan tarafını püskürterek kritik öneme sahip stratejik konumları 24 sene sonra tekrar ele geçirdi. Ermenistan askerleri, Lele Tepe diye adlandırılan bu yükseklikten, Azerbaycan köylerine ve sivil halkın yaşadığı noktalara ateş açıyordu. Bu nokta 1994 yılından itibaren yaşanan en şiddetli çatışmaların ardından tekrar ele geçirildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Azerbaycanlıların evlerine geri dönüşü başladı
Cumhurbaşkanı Sarkisyan Azerbaycan yenilgisinin faturasını ordu yönetimine kesti
Talış köyüne 24 yıl aradan sonra Azerbaycan bayrağı dikildi

Dünya Haberleri