Balgam nasıl atılır? Balgama ne iyi gelir?

Balgam, solunum yolları tarafından hassas dokuları korumak için üretilir. Başlangıçta çok ciddiye alınmasa da balgam ilerlerse burun ve göğüs tıkanıklığına neden olabilir. Evde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Balgam, akciğer ve solunum yollarını koruyan mukustur. Balgam normalde tehlikeli bir durum değildir ancak çok fazla salgılandığında solunum yollarını tıkayabilir. Evinizde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle bu durumu atlatabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BALGAMI ARTIRAN YİYECEKLER

Kafeinli ve asitli içecekler,
Alkol,
Süt ürünleri,
Aşırı tuzlu yiyecekler,
Çikolata,
Yağlı yiyecekler,
Hamur işleri,
Patates,
Muz,
Kabak,
Mısır,
Ekmek ve makarna.

NASIL GEÇER?

Balgam sorunu olan kişiler sigaradan uzak durmalıdır. Sigara, ses tellerini kurutur. Vücut bu durumda daha fazla balgam üretir.

Süt ürünleri içerisindeki yağ, balgam artmasına neden olur. Bu nedenle balgam şikayeti olan kişiler, süt ürünlerinden uzak durmalıdır.

Bulunduğunuz ortamı dengeli bir şekilde nemlendirmeye dikkat edin. Böylece boğazınızı rahatlatacaksınız.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Tarçın: Doğal antibiyotik özelliği sayesinde tarçın, balgam söker. İster bala karıştırıp yiyin isterseniz çay şeklinde de içebilirsiniz.

Okaliptüs yağı: Sıcak su içerisine damlatacağınız okaliptüs yağı, balgamın etkilerini azaltacaktır. Dilerseniz yastığınızın üzerine de damlatabilirsiniz.

Zerdeçal: İçerisindeki antiseptik özellikler sayesinde zerdeçal, balgamı azaltır. 1 bardak suya 1 çay kaşığı zerdeçal dökerek hazırladığınız karışımı günde 3 kez içebilirsiniz.

Havuç: Gün içerisinde içeceğiniz havuç suyu, vücut direncini geliştirerek balgamı önleyecektir.

Soğan: 4 bardak su içerisinde 1 soğanı kaynatın ve limon ekleyip balla tatlandırın. soğan, boğazınızı rahatlatıp balgamdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Bal: Tahriş olan boğazı yatıştıran bal, balgamın giderilmesini sağlar. 1 çorba kaşığı bala bir tutam karabiber ekleyin günde 2 kez 1 hafta boyunca bu karışı yiyin.

Kırmızıbiber: 1 çay kaşığı kırmızıbiberi rendelediğiniz taze zencefille karıştırın. Tatlandırmak için içerisine 1 çorba kaşığı bal ekleyin. Arından 1 çorba kaşığı elma sirkesi ile 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp diğer karışıma ekleyin. Kırmızıbiber yakıcı ve uyarıcı özelliği sayesinde tahriş olmuş boğazı rahatlatacaktır.

Limon suyu: 1 bardak ılık su içerisine 2 çay kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı bal ekleyin. Gün içerisinde 3 kez bu karışımı içmeniz vücudunuzu enfeksiyonlara karşı koruyacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Astım nasıl geçer? Astıma ne iyi gelir?
Sivilce neden olur? Sivilce nasıl geçer?
Bahar nezlesi nasıl geçer? Bahar alerjisi nedir? Polen alerjisi belirtileri nelerdir?

Hayat Haberleri