Beau Biden kimdir? Joe Biden'ın oğlu neden öldü? İşte sebebi...

Delaware'nin eski bir başsavcısı olan Beau Biden, ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden'in oğluydu ve aynı zamanda Ulusal Muhafızlar'da görev yaptı. Beau Biden, geçirdiği beyin kanserinden dolayı 46 yaşında hayatını kaybetti.

Hukukçu ve asker kimliğiyle tanınan Beau Biden, kardeşi ve annesini yıllar önce bir trafik kazasında kaybetmişti. Aynı kazada yer alan Beau Biden, söz konusu kazadan yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı.

BEAU BİDEN KİMDİR?

ABD’nin Donald Trump’tan sonra 47. Başkanı olan Joe Biden'ın ilk oğlu Beau Biden, Syracuse Üniversitesi'nden bir hukuk derecesi aldıktan sonra, Delaware yerlisi Philadelphia'daki ABD Avukat Bürosunda federal savcı olarak görev yaptı. Bir Delaware Ulusal Muhafız Irak Savaşı gazisi olan Beau Biden, 2016’da vali için bir teklif vermeden önce, iki dönem boyunca Delaware'nin başsavcısı olarak görev yaptı. Ancak Mayıs 2015'te 46 yaşında beyin kanseri nedeniyle öldü.

EĞİTİM DÖNEMİ

Joseph Robinette ‘Beau’ Biden, 3 Şubat 1969'da, anne babası Joe ve ilk eşi Neilia'nın ilk çocuğu olarak Wilmington Delaware'de doğdu. Beau Biden’ın dördüncü doğum gününden üç ay önce, 18 Aralık 1972'de annesi ve 13 aylık kız kardeşi Naomi ‘Amy’ Biden'in ölümüyle sonuçlanan trajik bir araba kazasına karıştı.

Beau Biden’ın bacağı kötü bir şekilde kırıldı. Aynı zamanda aile istasyonu vagonunda bulunan küçük kardeşi Hunter’ın da kafatası kırıldı. Kardeşler, Joe'nun Ocak 1973'te Amerika Birleşik Devletleri Senatörü olarak ilk dönemine yemin ettiği bir Delaware hastanesinde birkaç ay geçirdiler.

Beau'nun babası Haziran 1977'de ikinci karısı Jill ile evlendi ve küçük kız kardeşi Ashley, Haziran 1981'de doğdu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Claymont'da tamamlayarak 1961’de mezun olan Beau Biden, 1965’te Delware Ünivesitesi'nden siyaset bilimi üzerine eğitim aldı. Arkasından Syracuse Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyarak avukat olan Beau Biden, Wilmington hukuk firmasında çalışmaya başladı.

Hukuk diplomasını aldıktan sonra, Beau çıraklık yaparken Bölge Mahkemesinde çalıştı. Bir yıl sonra, Brady Tabanca Şiddeti Önleme Yasası ve Kadına Yönelik Şiddet Yasası gibi konularda çalışan ABD Adalet Bakanlığı Politika Geliştirme Bürosuna danışman olarak atandı.

Kosova'nın 1998-99 savaşı sona erdikten sonra, yerel savcılara ve hâkimlere Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) için hukukun üstünlüğü danışmanı olarak yardımcı oldu. Balkan milleti 2016 yılında hizmetinden dolayı bir caddeye adını verdi.

Beau Biden, 1997'den 2002'ye kadar Philadelphia'daki ABD Başsavcılık Bürosunda federal savcı olarak görev yaptı, daha sonra özel ofisine dönerek Wilmington'un Bifferato, Gentilotti, Biden & Black hukuk firmasında ortak olarak çalıştı.

ASKERLİK DÖNEMİ

Beau Biden, Delaware Ulusal Muhafızları'na 2003 yılında katıldı ve Yargıç Başsavcı Kolordu'nda binbaşı rütbesine yükseldi. Babasının Amerika Birleşik Devletleri'nin gelecek dönem başkan yardımcısı olmasından günler sonra, 2008'den 2009'a kadar Irak'ta görevlendirildi ve daha sonra hizmetinden dolayı bir Bronz Madalya aldı.

DELAWARE BAŞSAVCILIĞI

Başarılı bir siyasi kampanyanın ardından, bir Demokrat olan Beau Biden, 2006 yılında Delaware'nin başsavcısı olarak seçildi. Babasının ABD Senato koltuğunu doldurması beklense de, 2008'de eski Başkan'ın başkan yardımcısı olarak seçilmesinin ardından boş bırakıldı. Barack Obama, başsavcı olarak kalmaya karar verdi. O sırada Beau Biden, bunun yerine, birkaç hastasına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Delaware çocuk doktoru Earl Bradley'i içeren bir vakayla çalışmalarını yürüttü.

2010 yılında ikinci bir döneme yeniden seçildi, ancak dört yıl sonra, 2016 yılında planlanan vali adaylığı için bu teklifi reddetti.

2008 DEMOKRATİK ULUSAL KONGRE

Beau Biden, Joe'yu 2008 Demokratik Ulusal Kongresi'nde Denver, Colorado'da başkan yardımcısı adayı olarak tanıttı. Duygusal konuşması sırasında Beau Biden, babasıyla olan yakın ilişkisini ve annesini ve kız kardeşini öldüren trajik 1972 yılındaki araba kazasının aileyi nasıl etkilediğini anımsattı.

Beau Biden, ‘’En eski anılarımdan biri o hastanede olmaktı, babam her zaman yanımızda. Onun tek ilgilendiği şey Senato değil, bizdik ”dedi. Beau, görev yemini etmemeye karar verdi. Beau Biden, "Delaware başka bir senatör bulabilir ama benim adamlarım başka bir baba bulamaz" dedi.

BEAU BİDEN NASIL ÖLDÜ?


Beau Biden, 2010 yılında hafif bir felç geçirdi ve üç yıl sonra, The New dergisine göre Beyaz Saray yetkililerinin o dönemde ‘Hareket bozukluğu ve zayıflığı’ olarak tanımladıkları olay nedeniyle Houston'daki Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezine kabul edildi. Yetkililer, 2013 yılında doktorların beyninden küçük bir beze çıkardığını söyledi.

Mayıs 2015'te Maryland, Bethesda'daki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne kabul edildi ve bir haftadan fazla süren tedaviden sonra 30 Mayıs'ta beyin kanserinden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle 46 yaşında hayatını kaybetti.

Joe Biden, oğlunun ölüm haberini gözyaşları içerisinde duyurmuştu. Beau Biden, annesi ve kız kardeşinin de gömülü olduğu Greenville, Delaware's St. Joseph Brandywine Mezarlığı'na defnedildi.

EŞİ VE ÇOCUKLARI

Beau Biden, 2002 yılında Hallie Olivere ile evlendi ve çift, çocukları Natalie Naomi Biden'ı 2004'te ve oğlu Robert Hunter Biden II'yi 2006’da dünyaya getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karar Biyografi Haberleri