Bedelli askerlik çıktı mı? Bedelli askerlik ücreti belli oldu mu? AK Parti'den son dakika açıklama

Bedelli askerlik çıktı mı, ücretler ve yaş belli oldu mu? Son dakika AK Parti'den bedelli askerlikle ilgili açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bedelliyle ilgili yaptığı açıklamaları ve son dakika gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Peki Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? İşte merak edilen tüm detaylar.

Bedelli askerlik çıktı mı, ne zaman çıkacak? Bedelli askerlik ücreti ve yaşı belli oldu mu? Şu sıralarda en çok merak edilen konuların başında bedelli askerlik geliyor. Bedelli askerlik bekleyen milyonlarca kişi son dakika haberiyle, yaş sınırının 27, ücretin ise 20 bin lira olduğunu Tv ve gazetelerden öğrendi. Bu gelişmelerin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika AK Parti'den bedelli askerlik açıklaması ve tüm detaylar.

SON DAKİKA AK PARTİ'DEN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli askerlikle ilgili konuştu.

Turan, şu ifadeleri kullandı:

''Kulis bilgileri doğru değil gündemimizde sadece OHAL var. AK Parti'nin şimdiye kadar vaat edip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. Şahsi kanaatim odur ki Ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum.''

OHAL DÜZENLEMESİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NDA

OHAL uygulaması yerine geçecek düzenleme Meclis Başkanlığı'na gönderildi. AK Parti'nin kanun teklifine göre valiler, kamu düzenini veya güveliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere giriş ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.

Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını toplanmalarını araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilecek.

Valiler, ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilecek.

Tehlikenin veya suç işlemenin önlenmesi amacıyla usulüne göre verilmiş sulh ceza hakimi kararı veya bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde askeri birlik komutanının veya askeri kurum amirinin ya da birim amirinin yazılı emri üzerine kişilerin üstü araçları özel kağıtları veya eşyası aranabilecek.

Gözaltı süresi yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç yakalama anından itibaren 48 saati toplu olarak işlenen suçlarda 4 günü geçemez deniliyor.

ŞU ANA KADAR KAÇ KİŞİ BEDELLİ ASKERLİK YAPTI?

Bugüne kadar 5 kez bedelli askerlik yasası çıkarıldı. İlk olarak 1987 yılında, ardından 1992’de uygulanan bedelli 1999’da Marmara depremi sonrası çıkarıldı. 1987 yılında 18 bin 433, 1992 yılında 35 bin 111 ve 1999 yılında 72 bin 290 kişi olmak üzere toplam 125 bin kişi bedelli askerlikten faydalandı. Son olarak 2014’te bedelli askerlik yasası çıkarıldı. O tarihte 27 yaşını doldurmuş olanlar, 18 bin lira karşılığında askerlik yapmış sayıldı. 203 bin kişi faydalandı ve toplam 3 milyar 671 milyon 100 bin lira gelir elde edildi.

EN SON NE ZAMAN BEDELLİ ASKERLİK ÇIKTI?

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL’ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur. Daha önce de 2011'de bedelli askerlik çıkmış ve bedel 30 bin lira olarak belirlenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bedelli askerlik torba yasaya ekleniyor! Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti! 25 günlük askerlik
Bedelli askerlik başvuru şartları neler? 2018 Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
Son dakika Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti belli oldu! İşte 2018 Bedelli askerlik yaşı, ücreti

Güncel Haberleri