Beşiktaşlı taraftarlar 'dejavu' yaşadı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki 7 gollü muhteşem derbi taraftarları 15 yıl öncesine götürdü. Siyah-beyazlıların 4-3'lük galibiyeti, akıllara 17 Nisan 2005 tarihinde oynanan derbiyi getirdi.

Süper Lig'in 10. haftasında Ülker Stadı’nda karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Beşiktaş, derbisinde tarihi bir geceye imza atıldı. 

Kadıköy’deki derbi, izleyenleri 15 yıl öncesine götürdü. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 4-3 yenerken siyah-beyazlı taraftarlar başta olmak üzere futbolseverlerin aklına 17 Nisan 2005’te oynanan derbi akıllara geldi. 

Koray Avcı’nın son dakikada gol atıp galibiyeti getirdiği gol, Cordoba’nın kırmızı kart görüp Pancu’nun kaleye geçmesiyle hafızalara kazınan maç Türk futbol tarihine geçmişti. 

Beşiktaş’ın 2005’teki derbideki gollerini Tümer Metin, Carew, İbrahim Akın ve Koray Avcı kaydetmişti. Fenerbahçe’nin gollerini ise Luciano ve Alex (2) atmıştı. Fenerbahçe’yi o dönem Daum, Beşiktaş’ı ise Rıza Çalımbay çalıştırıyordu. 

15 YIL SONRA DEJAVU 

Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanında 17 Nisan 2005’te 4-3 kazandığı maçtan sonra ilk kez Kadıköy’de derbi galibiyeti elde etti. Bu maçtan önceki 18 maçta Fenerbahçe 11 kez kazanmış, 7 maç ise berabere bitmişti.

Siyah beyazlı ekip, maç sonrası resmi Twitter hesabından “Dejavu” paylaşımında bulundu.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika! Beşiktaş'ın 15 yıllık galibiyet hasreti sona erdi

Spor Haberleri