Bitcoin, bir devlet kadar CO2 gazı ortaya çıkartıyor

Münih Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Bitcoin üretimi ortaya çıkan çevreye zararlı Karbondioksit (CO2) gazlarının miktarı Ürdün ya da Sri Lanka da toplu olarak yayılan zararlı CO2 miktarına eşit.

KARAR/ALMANYA

Münih Teknik Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Bitcoin üretiminin çevreyi kirlettiğini ortaya çıkardı. Araştırmacılar bu amaçla bilgisayarların ne kadar elektrik tükettiğini mercek altına aldı. Bilgisayarlar Bitcoin oluşturabilmek için yılda 45,8 milyar kilovat/saat kullandı. Bu miktarda elektrik yılda 22 ile 22.9 milyon ton CO2 anlamına geliyor.

EN ÇOK İZLANDA'DAN ÇIKIYOR

Bitcoin oluşturma bilgisayarlarının enerji tükemit miktarını tespit edmek için bilgisayar üreticilerinin borsaya beyan ettiği verileri esas alınır. Bitcoin kripto para oluşturmak için verimliliği yüksek işlemciler ve grafik kartları kullanmak gerekiyor. Araştırmada çıkan bir başka sonuç ise Bitcoin madenciliğinin en çok yapıldığı yer İzlanda.

Araştırmacılar dijital teknolojiler hakkındaki tartışmalarda enerji maliyetleri ve CO2 konularının daha yoğun şekilde hesaba katılmasını talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bitcoin yeniden 8 bin dolara yükseldi
Mobius 'Bitcoin dolandırıcılıktır' görüşünden vazgeçti

Teknoloji Haberleri