CHP'li Akın'dan Ulaştırma Bakanlığı'na şeffaflık çağrısı

CHP'li Ahmet Akın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020'de ihaleleri, önceden ilan edilmeden ve belli firmaların davet edildiği pazarlık usulüyle yapılmasını eleştirerek, "Vatandaşın parası şeffaf bir şekilde açık ihale yöntemiyle dikkatle harcanmalı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 yılında ihaleleri, önceden ilan edilmeden ve belli firmaların davet edildiği pazarlık usulüyle yapılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Akın, kapalı kapılar ardında yapılan ihalelerin kamuoyunda şeffaflık tartışmalarına neden olduğunu belirterek, "Bu yıl istisna olan bu yöntem artık uygulanmamalı. Vatandaşın parası şeffaf bir şekilde açık ihale yöntemiyle dikkatle harcanmalı" dedi.

"PAZARLIK USULÜYLE İKTİDARA YAKIN FİRMALAR DAVET EDİLEREK GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Akın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2021 yılı yatırım programı dağılımında en büyük payı ulaştırma ve haberleşme sektörü aldı. Programa göre 2021 yılında ulaştırma ve haberleşme sektöründe 42 milyar 474 milyon 438 bin TL tutarında kamu yatırımının yapılması öngörülüyor. Ulaştırmadaki projelerin neredeyse tamamı artık pazarlık usulüyle iktidara yakın firmaların davet edilmesiyle gerçekleştirilmeye başlandı.

"VATANDAŞIN PARASI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE DİKKATLE HARCANMALI"

Geçen yıl ulaştırma alanında pazarlık usulüyle 12 ihalenin 8’inin sonuçları hala açıklanmadı. 40,5 milyar TL tutarındaki ihalelerin ayrıntılarını kamuoyu bilmiyor. Henüz 2020 yılı karanlıkta kalırken, 2021 yılında da bu alanda 42 milyar TL tutarında yeni yatırım yapılması öngörülüyor. Artık istisna olan bu yöntem uygulanmamalı. Vatandaşın parası şeffaf bir şekilde, açık ihale yöntemiyle dikkatle harcanmalı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri