CHP'li Tekin eleştirdi: Olsa olsa Ay'a ait olabilir

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerini eleştirerek, "Bu veriler olsa olsa dünyamızın uydusu olan Ay'a ait veriler olabilir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerine ilişkin açıklama yaptı. TÜİK, bugün işsizliği yüzde 12,9 olarak açıkladı.

"VERİLER OLSA OLSA AY'A AİT OLABİLİR"

Tekin, 2020 Kasım ayında pek çok işyeri kapanmış olmasına rağmen işsizliğin 12,9 olarak ilan edildiğini belirterek, "TÜİK, tıpkı önceki aylarda olduğu gibi rakamlarla sihirbazlık yaparak işsiz sayısındaki artışı gizliyor. Uzaya vatandaş göndereceğini iddia eden iktidar, öyle bir uçuşa geçmiş durumda ki, vatandaşın dünyada ki tüm gerçeklerinden uzaklaşmış bir haldeler. TÜİK'e göre ülkede işsizlik diye bir problem yok. İstihdam edilenlerin sayısı TÜİK’e göre 2020 yılı Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 103 bin kişi azalırken işsizlik oranlarının da düşmüş olması dünya da görülmüş bir olay değildir. Bu veriler olsa olsa dünyamızın uydusu olan Ay'a ait veriler olabilir" dedi.

"TÜİK RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞTIR"

Gerçek işsizliğin 20 milyona dayandığını belirten Tekin, "Şu anda geniş tanımlı işsizliği ve istihdam olmayıp da işsiz sayılmayanları hesaba kattığımızda gerçek işsiz sayısı kayıt dışı çalışanlar hariç 20 milyona dayanmıştır. Binlerce işyeri kapanmış, milyonlarca kişi işsiz kalmışken TÜİK’in adeta şaka yaparmışçasına yayımladığı verilerin gerçeklik ile ilgisi yoktur. Her ay olduğu gibi yine TÜİK yapacağını yapmış hem istihdamı düşürüp hem işsizliğin azaldığını söyleyerek rüştünü ispatlamıştır" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

TRT Türkiye'nin uzay programını Rus kozmonotla tanıttı
TÜİK işsizlik verilerini açıkladı

Güncel Haberleri