Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'ın mektubuna ilk kez cevap verdi: Sahiplerine iade ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın kendisine gönderdiği mektuba grup toplantısında yanıt verdi. Erdoğan "Ülkemizin ve milletimizin istikbaline, istiklaline, onuruna halel getirecek; her türlü davranışı, her türlü teklifi sahiplerine iade ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın diplomatik nezakete uymayan mektubuna grup toplantısındaki konuşmasında ilk kez yanıt verdi.

Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın son kısmını Trump'ın mektubuna ayırarak, "Ülkemizin ve milletimizin istikbaline, istiklaline, onuruna halel getirecek; her türlü davranışı, her türlü teklifi, her türlü ifadeyi peşinen reddediyor, sahiplerine iade ediyoruz; bugünkü mektup bu kadar" dedi.

TRUMP'IN MEKTUBU

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Suriye’ye yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı başlamadan önce, 9 Ekim 2019 tarihinde gönderdiği bir mektubu Beyaz Saray yetkilileri basına sızdırmıştı. Diplomatik nezaket sınırlarını aşan mektupta ağır sözler sarf eden Trump, adeta tehdit içeren ifadelere yer vermişti.

Mektupta şu ifadelere yer verilmişti:

''Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum.

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Seni daha sonra arayacağım.''

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

9 yıl önce ABD'den denize bıraktığı mektuba Fransa'dan yanıt geldi
Erdoğan: "Bugün ki mektubumuz bu kadar"
Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması: Telefon görüşmesinden sonra karar vereceğiz

Güncel Haberleri