Diktatör Franco'nun son heykeli de kaldırıldı

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki Merilla kentindeki diktatör Franco'nun son heykeli de kaldırıldı. 2007 yılında çıkarılan Tarihi Bellek yasası kapsamında ülkede Franco’nun hiçbir heykeli kalmadı.

İspanya'yı yaklaşık 40 yıl boyunca diktatörlükle yöneten Francisco Franco'nun tuğla bir platform üzerine kurulu heykeli, Belediye işçileri tarafından vinç ve kırıcı matkap yardımıyla sökerek kamyonete yükleyerek, kaldırdı.

​Franco’nun 1978’deki ölümünden 3 sene sonra dikilen heykel, Kuzey Afrika’daki Berberi kabileleriyle İspanya arasında 1920’lerde gerçekleşen Rif Savaşı anısına dikilmişti.

Şehrin eğitim ve kültür elçisi Elena Fernandez, “Bugün, Melilla için tarihi bir gün. Bu, Avrupa’da hala kamusal alanda bulunan ve bir diktatöre ait tek heykeldi” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Beşinci kol ne demek? 5. kol faaliyeti nedir?
Francisco Franco kimdir?

Dünya Haberleri