Diyarbakır'daki ekmek zam kararına iptal

Diyarbakır'da ekmeğe 1 TL zam yapılmasına gelen tepkilerin ardından zam kararı iptal edildi. İptal kararı ise henüz fırıncılara bildirilmedi.

Diyarbakır'da 29 Ocak'ta Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (DESOB)400 gramlık ekmeğin gramajını 500’e çıkararak, 2.5 TL olan fiyata 1 TL zam yapması tepkilere neden olmuştu.

ZAM İPTAL EDİLDİ

Kentte yaşayanlardan gelen tepki üzerine Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) temsilcisi Şeyhmus Mete ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisi Abdullatif Aykul'un katılımıyla görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sonucunda, ekmeğe yapılan zam kararının iptal edilmesi, Diyarbakır Fırıncılar Odasınca yeniden bir fiyat ve gramaj çalışması yapıldıktan sonra DESOB'a gerekli müracaatta bulunulması ve fırınlara dağıtılan tarifenin toplatılmasına karar verildi.
 
Komisyonun aldığı kararın ardından bir çalışma yapılacağı ve ekmeğin gramajında herhangi bir değişikliğe gidilmeden yeni bir fiyatlandırma yapılacağı belirtildi.

FIRINCILARA HENÜZ BİLDİRİMDE BULUNULMADI
 
Fırıncılara zam karanın iptal edilmesine ilişkin henüz bir bildirimde bulunulmadı. 

Kullandıkları un, odun ve yağ malzemelerine gelen fahiş zamlara tepki gösteren fırıncılar ise hem kendilerinin hem de halkın mağdur edilmeyeceği ortak bir ücretin belirlenmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri