Dolar bugün ne kadar? | 19 Ocak 2018 döviz fiyatları

Dolar/TL, güne yatay bir başlangıç yapmasının ardından 3,7755 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 4,6320, sterlin/TL de yüzde 0,2 artışla 5,2550'den işlem görüyor. Piyasalarda bugün Fitch'in not kararı takip edilecek.

TCMB'nin dün beklentiler doğrultusunda faiz değişikliğine gitmemesine karşın karar metninin analistler tarafından "şahin" olarak değerlendirilmesiyle sert düşen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1 azalışla 3,7747'den tamamladı.

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Dolar/TL, dünkü sert düşüşün ardından yeni güne yatay bir başlangıç yaptı ve saat 09.25 itibarıyla 3,7755 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 4,6320, sterlin/TL de yüzde 0,2 artışla 5,2550'den işlem görüyor.

Analistler, TCMB'nin karar metninde yer alan "Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" ifadesinin sıkı para politikası duruşunun korunacağına işaret ettiğini belirterek, "şahin" olarak nitelendirilen bu ifadenin TL'yi güçlendirdiğini söyledi.

FITCH KARARI İZLENECEK

Bu akşam açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin, yatırımcıların odağında yer aldığını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 3,7720 seviyesinin destek, 3,8570'in direnç konumuna geldiğini söyledi.

Ekonomistler, Fitch Ratings'in, Türkiye değerlendirmesinde, "BB+" olan kredi notu ve "durağan" olan not görünümünde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

 

İSTANBUL/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Borsa güne düşüşle başladı
Çeyrek altın bugün ne kadar? | 19 Ocak 2018 altın fiyatları
Brent petrolün varili 68,58 dolar

Ekonomi Haberleri