Hürmüz'de korkulan oldu: Tayland gemisi vuruldu, alevler içindeki gemide 3 denizci kayıp

ABD istihbaratının "İran Hürmüz'e mayın döşüyor" uyarısından sadece saatler sonra korkulan oldu. Dubai'den Hindistan'a gitmekte olan Tayland bayraklı 'Mayuree Naree' adlı kargo gemisi, bugün (11 Mart) Hürmüz Boğazı yakınlarında saldırıya uğradı. Kıç tarafından ağır hasar alan vgemideki 23 kişilik mürettebattan 3'ünün kayıp olduğu açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ticari gemilere "Cesaret gösterin, geçin" çağrısı yaptığı Hürmüz Boğazı'nda, küresel ticareti durma noktasına getirecek ağır bir saldırı daha gerçekleşti. Uluslararası denizcilik raporlarına ve medyaya yansıyan son dakika bilgilerine göre; Tayland bayraklı "MAYUREE NAREE" adlı kargo gemisi, İran sularına yakın bir bölgede, Hürmüz Boğazı civarında seyrettiği sırada şiddetli bir patlamayla sarsıldı.

FOTOĞRAFLAR DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Olay yerinden paylaşılan fotoğraflar, saldırının boyutunu ve geminin aldığı ağır hasarı tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Görüntülerde, "MAYUREE NAREE - BANGKOK" yazılı kargo gemisinin kıç kısmından (arka taraf) yoğun siyah dumanların yükseldiği görülüyor. Geminin su hattına yakın pervanesinin ve dümeninin hemen yanından devasa bir delik açıldığı, bu bölgeden alevlerin yükseldiği ve geminin sacının dışa/içe doğru parçalandığı net bir şekilde fark ediliyor. Bu tahribatın, bir deniz mayınına çarpma veya su seviyesinden hedeflenen bir füze/torpido saldırısı sonucu oluştuğu ihtimalini güçlendiriyor.

23 MÜRETTEBAT VARDI: 3 DENİZCİ KAYIP

MarineTraffic denizcilik verilerine göre, saldırıya uğrayan gemi Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai limanından ayrılmış ve Hindistan'a doğru yol alıyordu.

Gemide toplam 23 kişilik bir mürettebatın bulunduğu belirtildi. Ancak saldırının hemen ardından gelen ilk resmi olmayan raporlar, felaketin boyutunu daha da acı bir hale getirdi: Patlamanın yaşandığı bölgede bulunduğu tahmin edilen 3 denizciye ulaşılamıyor. Kayıp mürettebatı arama kurtarma ve gemideki yangını söndürme çalışmalarının akıbeti ise bölgedeki çatışma ortamı nedeniyle henüz netleşmiş değil.

MAYIN İSTİHBARATI DOĞRULANDI MI?

Sadece bir gün önce Amerikan CBS News kanalı, İran'ın Hürmüz Boğazı nakliye yollarına küçük teknelerle deniz mayını döşemeye başladığına dair bir istihbarat raporu yayınlamıştı. Tayland gemisinin su seviyesinden bu denli ağır bir hasar alması, korkulan "mayın kabusunun" fiilen başladığının en büyük kanıtı olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri