Rusya'dan, Kırım'da Nariman Celal'in evine baskın

Rus güvenlik güçleri, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in evine baskın düzenledi. Nereye götürüldüğü belli olmayan Nariman Celal'e destek vermek için toplanan 40'a yakın Kırım Türkü de gözaltına alındı. Türkiye gözaltılara tepki gösterdi.

Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da, Rus güvenlik güçleri, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in evine baskın düzenledi. Kırım Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; güvenlik güçleri aramadan sonra Nariman Celal’i alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdü. KTMM Başkan Yardımcısının bulunduğu yerin hala belli olmadığı bildirildi.

EŞİ DETAYLARI ANLATTI

Kırım Dayanışması sivil teşkilatına açıklama yapan Nariman Celal’in eşi Leviza Celal, yaklaşık 12 kişinin bahçe çitinden atlayarak evlerine baskın düzenlediğini belirtirken, o anları şöyle anlattı:

"Nariman onlara kapıyı açtı. Beni ve dört çocuğumuzu bir odaya kapattılar. Kimse bana kimliğini göstermedi veya adını söylemedi. Daha sonra arama yaptılar. Eşimi plakası olmayan bir araçla bilinmeyen yere götürdüler."

BİLGİSAYAR VE TELEFONUNA EL KONULDU

Arama sırasında Nariman Celal’in telefonuna ve bilgisayarına el konuldu. Leviza Celal, sözde polise ve Kırım’ın sözde savcılığına eşinin kaçırılması ile ilgili başvuru yaptığını bildirdi.

DESTEK İÇİN TOPLANANLAR DA GÖZALTINA

Öte yandan Nariman Celal ve arkadaşlarına destek vermek için Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) binası yanında toplanan Kırım Türklerinden 40 kişi de gözaltına alındı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de, Rusya'nın Nariman Celal'i gözaltına almasına ilişkin gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini açıkladı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Rusya'nın hukuksuz tutuklamaları AB'den tepki gördü
Rus mahkemesinden Neriman Celal kararı
Rusya'nın gözaltına aldığı 40 Kırım Türkü'nün kimlikleri belli oldu

Dünya Haberleri