Tacikistan liderinden Putin'e güldüren doğum günü hediyesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 70. doğum günü dolayısıyla ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Tacikistan ve Belarus devlet liderlerinden gelen hediyeler güldürdü.

1952 doğumlu olan Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, 70. yaşına girdi.

Gezileri, spor faaliyetleri ve ritüelleri ile dünyanın en renkli liderlerinden biri olan Putin'in doğum günü, savaş nedeniyle pek görkemli olmasa da hem Rusya'da, hem de özerk bölgelerde kutlanıyor.

Dünyanın büyük çoğunluğunu karşısına alan Putin'in doğum gününde yeni yaşını kutlayan liderlerin sayısı bu yıl azdı.

LİDERLER ARAYARAK KUTLADI

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Putin'i bir telgraf ile kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile Kazakistan Birinci Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Putin'i telefon görüşmesi yaparak kutladı.

PUTİN'E KAVUN VE KARPUZ HEDİYE ETTİ

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Putin'in doğum gününü, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) zirvesinin yapıldığı St. Petersburg'daki Konstantinovskiy Sarayı'nın bahçesinde düzenlettiği kavun ve karpuz piramidi ile kutladı.

Bahçede kavun ve karpuz piramitlerinin yanında çeşitli meyvelerin de yer aldığı görüldü.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da Putin'e ülkesinde üretilen bir traktörü hediye etti.

KADİROV'DAN GÖRKEMLİ KUTLAMA

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Özerk Bölgesi'nin başkenti Grozni'de, Rusya liderinin doğum günü dolayısıyla düzenlenen törende 20 bin civarında güvenlik gücü hazır bulundu. "Güçlü Başkan, güçlü Rusya" pankartları asıldı.

Putin yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov yaptığı konuşmada "Rusya Federasyonu'nun halkları başkanımızın etrafında birlik oldu" diyerek Vladimir Putin'in doğum gününü kutladı. Kadirov, ayrıca Putin'e ve Rusya'ya ağlık ve ulusal güvenlik dileğinde bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Geminin dümeninde aç ve susuz 11 gün...
Kazakistan lideri Tokayev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Birinci Derece Dostluk Devlet Nişanı
Ukrayna-Rusya savaşında ikinci perde! Şimdi sıra Kırım'da
İbrahim Kalın açıkladı: Putin anlaşma istiyor

Dünya Haberleri