Uzayda 'istila' kutlaması: Rus kozmonotlardan yok artık dedirten görüntü

Rus uzay ajansı Roscosmos, Moskova'nın Luhansk bölgesini ele geçirmesini "hem Dünya'da hem de uzayda kutlamak için bir kurtuluş günü" olarak nitelendirdi.

SELMAN CÖMERT

Rus kozmonotların kutlama yaptığı Uluslararası Uzay İstasyonu, Rusya dahil beş katılımcı uzay kuruluşu tarafından kullanılıyor; ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı.

Ajans, kozmonotlar Oleg Artemyev, Denis Matveev ve Sergei Korsakov'un doğu Ukrayna'daki Rusya Federasyonu'nu uyduları Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bayraklarını kaldırırken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Roscosmos, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Bu, Luhansk bölgesinin işgal altındaki bölgelerinin sakinlerinin sekiz yıldır beklediği özlem duyulan bir gün" diye yazdı. Roscosmos, "3 Temmuz 2022'nin sonsuza dek (Luhansk Halk Cumhuriyeti) Cumhuriyeti tarihinde kalacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Çatışmaların şiddetlendiği ve Ukrayna tarafından 'son kale' olarak tanımlanan Luhansk kenti tamamen Rusların kontrolüne geçti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun zafer ilanını ise Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy doğruladı.

Kaybettiği toprakları geri kazanma sözü veren Ukrayna, askerlerinin hayatlarını kurtarmak için bölgedeki son kalelerinden çekildiğini söyledi. Kiev, birliklerinin uzun menzilli Batı silahlarının yardımıyla bir karşı saldırı başlatmak için yeniden toplanacağını söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri