Duygularınızı tanıyor muyuz?

Toplumsal olarak hayatın normal ve olağan akışındaki küçücük olumsuzluklara bile tahammül edemeyen ve şiddet ile suça meyil edildiği istatistiki verilerde de gözlemleniyor. Peki, Duygularımızı tanıyor muyuz?

Türkiye'de bir ilk olan 'Sevgi kontrolü' kuramı gibi önemli projelere imza atan ve kadına yönelik şiddet ile kadın cinayetlerini önleyici hizmetler kapsamında çalışmalar yapan Taner Akkuş, Ahde Vefa Platformu Başkanı Nuran Kırlak öncülüğündeki online konferansta 'duygularımızı' anlattı. 

"Duygularımızı tanımak, anlamak ve uygulamak için öncelikle merkezi bölgelerimizi öğrenmeli ve duygularımızın hangi ana merkezi bölgemizde bulunduğunu iyi bilmeliyiz" diyen analiz uzmanı Taner Akkuş, sözlerine şöyle açıklık getirdi: "Evrenin merkezleri nasıl ki gezegenler, ay, güneş ve dünya ise ve tüm hayatlar da dünyanın içinde vücut bulduysa, dünyanın varoluş merkezinde de nasıl ki ateş, su, toprak ve hava elementleri ile hayat (tabiat-doğa-yaşam) buluyor ise, varoluş ile yaradılışımızın bünyesinde de tam on bir (11) ana merkezi bölgemiz bulunmaktadır ki, bunlar; ruh, can, kan, akıl, nefis, sır, huy, nefes, nur ve çamurdan yaratılan bedenimiz ile kalbimizdir" bilgisini verdi.

"IŞIK İLE DALGA TEPKİMELERİNE YANSITIRIZ"

"Ruh ile her iki alemde var oluşumuz, beden ile de bu dünyadaki (görme-işitme-konuşma) varlığımız sağlanır" diyen Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Can ile hayat buluşumuz, nefes ile de yaşamsal (oksijen-hava-koku) fonksiyonlarımız gerçekleşir. Kan ile damarlarımızda hayatımız (vitamin vb.) desteklenirken, akıl ile (beyin-nöronal-şuur-idrak-planlama-karar) de önce huyumuz (kişilik-karakter-davranış) sonra da nefsimiz (sınavlar-tercihler-kazanımlar) ile sır dünyamız şekillenir. Nur ile de alımlılık üzerinden güzellik, enerji ve elektrik akımı sağlanır dolayısıyla ışık ile dalga tepkimelerini yansıtırız. Geriye bir tek kalp merkezi kalıyor. Semavata ve yeryüzüne sığmadım ama mümin kulumun kalbine sığdım. Kutsi hadisindeki işaret edilen kalp ise (duygular-yürek-gönül-hisler-tetikleme-yönlendirme) de diğer merkezi tüm alanlarımızın sistemsel bir şekilde çalışmasına onay ile karar veren ana merkezi bölgemiz."

"BELİRLİ BİR RAKAM ÜZERİNDE KESİNLİKLE DURMAMALIYIZ"

"Yaradılış gereği sahip olduğumuz duygularımızı rakam ve sayı ile asla işaret etmemeliyiz" diyen Akkuş sözlerinin nedenini şöyle açıkladı: "İbrahim suresinin 14. Ayetinde: ’Allah’ın nimetini saymaya kalksanız da, sayıp asla bitiremezsiniz.’ uyarısında bulunuluyor ki, bizde belirli bir rakam üzerinde kesinlikle durmamalıyız."

"Hayatımızın olağan akışı içinde önemli yeri olan ve önceliği bulunan duyguları elbette anlatabiliriz" diyen Akkuş, açıklamalarına şöyle devam etti: "Öfke, sinir, sevgi, aşk, saygı, vicdan, gurur, nefret, hırs, kıskançlık, şefkat, kibir, korku, şehvet, hüzün ve özelliklede güven ile âr duygusu gibi günlük hayatımızda karşılaştığımız ve içinde bulunduğumuz ruh halimiz ile yaşananlara anlık refleksle tepki gösteririz. Olumlu veya olumsuz tüm yaşananlar bizi cevap hakkı vermeye zorlar."

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Serebral palsi (beyin felci) nedir, nasıl tedavi edilir?
Akupunkturla sigara bıraktıran Doktor Faruk Öncel kimdir? Muayene ücreti ne kadar?

Sağlık Haberleri