e-Nabız'dan Kovid-19 test sonucu nasıl öğrenilir? Koronavirüs test sonucu sorgulama sayfası

Özellikle koronavirüs salgını döneminde vatandaşların daha çok yöneldiği e-Nabız sistemi üzerinden PCR (Covid-19) test sonuçları görüntülenebiliyor. e-Nabız’da tahlil sonuçları ve geçmişe dönük doktor raporları da yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan e-Nabız’dan koronavirüs test sonucunu sorgulamak için öncelikle sisteme giriş yapmak gerekiyor. e-Devlet üzerinden ya da mobil uygulama üzerinden T.C. Kimlik no ve şifre ile girişi yapılan e-Nabız’a, koronavirüs (Kovid-19) test sonuçları birkaç gün içerisinde yansıtılıyor. 

E-NABIZ KOVİD-19 TEST SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? 

PCR yani yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunuzu sorgulamak için hastanelere gitmenize gerek yok. Test alınma esnasında size verilen barkod numaranızla ve pasaport numaranızla beraber, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı’nın E-Nabız uygulaması üzerinden öğrenebilirsiniz

1- Google Arama Motoruna E-Nabız yazıp, aratın.

2- Açılan ekranda en başta bulunan e-Nabız T.C. Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklayın

3 - e-Nabız’da Covit-19 test sonuçlarına tıklayın

4- Sonra T.C. Kimlik No, Pasaport ya da Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşın.

E-NABIZ MOBİLDEN DE KORONAVİRÜS TEST SONUCUNU ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan e-Nabız’ı akıllı telefonlarınıza uygulama marketlerinden indirebilirsiniz. İOS ya da Android cihazlarınıza indirdiğiniz e-Nabız uygulamasına T.C. Kimlik No ve yeni oluşturacağınız şifrenizle giriş yapabilirsiniz. e-Nabız’a girdikten sonra orada geçmişten günümüze kadar hastanelerde yaptığınız tüm işlemler yer almaktadır.

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra aşağıda, ‘Tahlillerim’ bölümünden daha önce yaptığınız tüm testler yer alıyor. Orada Covid 19 tesitiniz de görüntülenmektedir.

COVİD 19 TEST SONUCU KAÇ GÜNDE ÇIKAR? 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Covid-19 test sonuçları 1 ila 3 gün içinde e-Nabız uygulamasından görüntülenebiliyor.

Test alınma esnasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla beraber, TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması ile sonuçlara erişilebiliyor.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, “Kovid-19 testi yaptıranların test sonuçlarına e-Nabız uygulamasından ulaşabileceği" ifadesi paylaşıldı.

TEST SONUÇLAR ÜÇ DİLDE

Vatandaşlar, kronik hastalık raporlarına ve tahlil sonuçlarına e-Nabız uygulamasından ulaşabiliyor. Yurtdışına gidecek olanlar, test sonuç raporlarını İngilizce, Türkçe veya Almanca olarak indirebiliyor.

Öte yandan, hastanelerde Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar ile ilgili veri bütünlüğünün sağlanabilmesi, tedavi protokollerine yön verecek uygun bir veri havuzunun yaratılabilinmesi için ‘e-Nabız Reçetem Sistemi’ hayata geçirildi.

Hastaların ve temaslı personelin kullanacağı Covid-19 ilaçları için reçete düzenlenmesi ve bu reçetelerin hastane eczanelerinden (ya da hastane içinde gerekli önlemlerin alındığı özel bir bölümden) karşılanması adına kurulan sistem ve Halk Sağlığı Yönetim Sistemi ile entegre edildi.

E-NABIZ’A NASIL GİRİŞ YAPILIR? 

İlk defa e-Nabız kullanıcısı olacak vatandaşlar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturabilir veya kendi Aile Hekimine başvuruda bulunarak e-Nabız için geçici şifre alabilir.

E-Devlet’ten E-Devlet şifresi, Mobil İmza ya da E-İmza’yı kullanarak T.C. kimlik numaranızla sisteme girebilirsiniz. Sisteme girdikten sonra sistem sizi otomatikman e-Nabız uygulamasına yönlendirecek.

112 ACİL SERVİSİ DE E-NABIZ’DA

e-Nabız sistemiyle beraber acil sağlık problemlerinde hemen ambulansa haber verebilir, bulunduğunuz konumu hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu şekilde zaman kayıplarını önleyebilirsiniz. Bu sistemi sadece kendiniz için değil etrafınızdaki herhangi biri için de kullanmanız mümkün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika! Bakan Koca son tabloyu açıkladı: Ağır hasta sayısında korkutan artış

Sağlık Haberleri