100 liraya ev mi alırsınız yoksa 450 liraya kiracı mı olursunuz?

Türkiye’de 5G’nin önemli bir süreç olduğunu anlatan Vodafone Türkiye CEO’su Aksoy, tüketiciler için adalet istediklerini belirtti. Her yere fiber götürmek için çalıştıklarına değinen Aksoy “Alt yapıda değil üst yapıda rekabet etmeliyiz. İki istasyonu birbirine kendimiz kazıp bağlarsak 100 TL, bunu yerleşik operatörden indirimli fiyatla alırsak 450 TL. Siz olsanız 100 liraya ev mi alırsınız yoksa 450 liraya kiracı mı olursunuz?” dedi.

ALİ YILDIRIM/İZMİR

Türkiye’deki 15’inci yılını kutlayan Vodafone, ülkeye yapılan ekonomik katkıyı İzmir’de paylaştı. ‘Ekonomik Etki Analizi’ çıkardıklarını anlatan Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından biri olarak 2006 yılında faaliyetlerine başladıklarını anımsatarak, bu süreçte uygulanan dönüşüm programlarıyla pazara rekabet ve dinamizm getiren güçlü bir marka olduklarından bahsetti.

Fiber alt yapı ve 5G süreçlerine de değinen Aksoy, 5G’nin geleceğin değil, günümüzün teknolojisi olduğunu belirterek, en kısa zamanda kullanıma geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 5G ihalesinde pazarda üç operatör arasında rekabetin korunması konusuna özel önem verdiklerini dile getiren Aksoy, kendileri için değil tüketiciler için adalet istediklerini söyledi.

Aksoy, operatörler arasında fiber paylaşım sorununa da değinerek “Fiberde bizim mücadelemiz, düzenlemelerle ilgili. Yapılan düzenlemelerde, fiber kazı iznimiz tamamen elimizden alındı. Ortak altyapı şirketi kurulması konusunda Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı oldu, Bakanlığın bunu destekleyen görüşleri oldu. Biz Vodafone olarak Varlık Fonu kapsamında bu şirketin kurulmasını da başka bir alternatif şirketin hayata geçirilmesini de üç operatörün ortak kurmasını da destekliyoruz. Biz yatırım yapmak, her yere fiber götürmek istiyoruz” dedi. Fiberin artık memleket meselesi haline geldiğini anlatan Aksoy şöyle devam etti:

“Artık başkasının alt yapısında değil, üst yapıda rekabet etmeliyiz. Biz iki istasyonu birbirine kendimiz kazıp bağlarsak 100 TL, bunu yerleşik operatörden indirimli fiyatla alırsak 450 TL. Yapılan indirim bile bizim maliyetimizin 4,5 katı. İndirim hiç yeterli değil ve bu indirim bu konuyu çözen bir konu değil. Siz olasınız 100 liraya ev mi satın alırsınız yoksa 450 liraya kiracı mı olursunuz. Bazı ülkelerde lisans ücreti bile yok. O parayı lisans yerine yatırıma harcayabiliriz.”

‘VAKFIMIZ 4.2 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI’

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şirketin sosyal faaliyetlerinde önemli rol oynayan Türkiye Vodafone Vakfı’nın son 14 yılda reel değeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek olduğunu belirterek, bu projelerle, 1.1 milyonu çocuk ve genç olmak üzere toplam 4.2 milyon kişiye ulaşıldığını bildirdi. Vodafone’un pandemiyle mücadele kapsamında bireysel müşterileri, bayi çalışanları ve kurumsal müşterileri kapsayan destek paketlerinin toplam değerinin 114,7 milyon TL olduğunu da dile getiren Süel, şu bilgileri verdi:

“Bu tutar, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına, aile hekimlerine, Sağlık Bakanlığı saha personeline, öğrencilere, bakımevlerine farklı miktarlarda sağlanan internet paketleri, hediye dakikalar ve indirimlerin yanı sıra yardım kampanyalarına katılım ve hastanelere solunum cihazı desteğini içeriyor. Bunun yanı sıra çevresel ayak izini azaltmayı hedefleyen Vodafone’un operasyonları için harcadığı toplam enerji, 2018-2020 döneminde, abone sayısındaki artışa rağmen neredeyse hiç artış göstermedi. Bu dönemde, Türkiye’de kişi başına enerji tüketimi yüzde 10 artış gösterirken, Vodafone’un abone başına enerji tüketimi yüzde 12 düştü.”

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri