Akaryakıt fiyatlarına görülmemiş indirim! Araç sahipleri bu haberle çıldıracak: Benzin ve motorin fiyatlarına 5 TL'den fazla...

Araç sahiplerini çıldırtan haber geldi! Petrol fiyatlarının 9 ayın dibini görmesinin ardından akaryakıt fiyatlarına indirim haberi geldi. Brent petrolün savaş başlangıcındaki seviyelere geri dönmesiyle benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuştu. Beklenen indirim geldi. Benzin ve motorinde görülmemiş indirim. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? 26 Eylül Pazartesi benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL İşte 26 Eylül 2022 il il güncel akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi. Depoları fullemeden önce bekleyin! Benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Brent petrolün 80 dolara kadar gerilemesinin ardından akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuştu. Beklenen haber geldi. Araç sahipleri bu habere çıldıracak. Fiyatlar yarı yarıya düşecek. Peki benzin ve motorine indirim mi geliyor? Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? 26 Eylül 2022 benzin, otogaz ve motorinin litresi ne kadar, kaç TL? Benzinin litresi ne kadar oldu? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

AKARYAKIT FİYATLARINA GÖRÜLMEMİŞ İNDİRİM

Petrol fiyatlarının 9 ayın dip seviyesini görmesinin ardından iç piyasada akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuştu. Beklenen haber geldi. Brent petroldeki düşüşle birlikte benzin ve motorinin litresine indirim geleceği öne sürüldü. Ortaya atılan iddialara göre akaryakıt fiyatlarında 5 liradan daha fazla bir indirim yapılacağı belirtildi.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte 130 dolar seviyelerine çıkan Brent petrol yeni haftayla birlikte 85 dolara kadar düştü. Düşüşteki en büyük etken ise dünya genelinde artan enflasyon ve Merkez Bankaları'nın enflasyon karşısında faiz artırımına gitmesi oldu. Faiz kararı ile dolar değerleniyor ve petrol fiyatlarını baskılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA NE ZAMAN İNDİRİM GELİYOR?

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte akaryakıtta indirim beklentisi oluştu. Beklenen haber ise geldi. Benzin ve motorine görülmemiş indirim geliyor. Merakla fiyatların hangi seviyeye çekileceği bekleniyor ancak indirim tutarının bugün yarın açıklanması bekleniyor.

OCAK AYINDAKİ SEVİYELERE GERİ DÖNECEK

Öte yandan akaryakıt fiyatlarına gelen son indirimler sonrası benzin ve motorin fiyatları 20 – 25 TL bandında seyrediyor. Gelecek olan indirimle birlikte fiyatların Ocak ayındaki seviyelere geri dönmesi bekleniyor. Ocak 2022 tarihinde benzin 12.31 TL seviyesinde, motorin 12.74 TL seviyesinde ve LPG’de 8.76 TL seviyesinde bulunuyordu. Bu indirimle beraber bu seviyeler olmasa bile bu seviyelere yakın fiyatlara dönülmesi bekleniyor.

26 EYLÜL 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL'DA MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

  • Benzin: 19,23 TL
  • Motorin: 23 lira 7 kuruş
  • LPG: 10,62 – 11,07 TL

ANKARA'DA MOTORİN VE BENZİN NE KADAR OLDU?

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23 lira 18 kuruş
  • LPG: 10,94 TL

İZMİR'DE MOTORİN VE BENZİNİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23 lira 2 kuruş
  • LPG: 10,74 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri