Akaryakıtta dev indirim açıklandı! Son bir yılın en iyisi... İşte 17 Mart benzin ve motorin güncel fiyatları

Benzin ve motorin fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. Mart ayı ile birlikte düşüşe geçen akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ile birlikte motorine 71 kuruşluk indirim gelmişti. Gelen indirimin ardından bir indirim haberi daha geldi. Araç sahipleri bu haberle bayram edecek! Peki benzin ve motorine ne kadar indirim geldi? İşte 17 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Brent petrolde yaşanan dalgalanmalar ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarında hareketlilik başladı. Mart ayı ile birlikte düşüşe geçen akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gelen motorin indirimi ile birlikte sevinen araç sahiplerine bir güzel haber daha geldi. Akaryakıtta dev indirim açıklandı! Motorine üst üste ikinci indirim geldi. Peki motorine ne kadar indirim geldi? Benzin ve motorine indirim mi geldi? 17 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM HABERİ VAR MI?

Rusya ile Ukrayna savaşı ile birlikte 180 dolar seviyelerine kadar çıkan Brent petrol, Mart ayı ile birlikte sert düşüşe geçti. Brent petrolün 70 dolara kadar gerilemesinin ardından vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında indirim haberi var mı? Benzin ve motorinde zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırmaya başladı. Petrol fiyatları ve dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar ile birlikte benzin ve motorin fiyatları yeniden değişti. Geçtiğimiz günlerde motorine gelen indirim sonrası sürücülere yeni bir müjdeli haber daha geldi.

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINDA DEV İNDİRİM!

Brent petrol fiyatlarındaki sert düşüş ile birlikte motorine bir indirim haberi daha geldi. Daha önce gelen 71 kuruşluk indirimin ardından motorine 1,34 TL'lik bir indirim daha geldi. İndirim pompaya yansırken motorin benzin fiyatının altına indi. Gelen indirimle motorinin litresi 19,61 TL'ye kadar düştü.

17 MART 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen indirim sonrasında vatandaşlar 'Benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Motorinin litresi kaç TL oldu?' sorularını araştırmaya başladı. İşte il il güncel akaryakıt fiyatları;

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,45 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 19,51 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,50 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 19,57 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,88 TL
  • Motorin fiyatı: 19,99 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,85 TL
  • Motorin fiyatı: 20,06 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri