Altın ve doları olan büyük kaybedebilir! İslam Memiş, zararı kâra çevirecek yöntemi verdi

Piyasa tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, elinde altın ve doları olanlar için altın değerinde bir işlemden bahsetti. Parite işleminin avantajlarını açıklayan İslam Memiş, düşüş ve yükselişlerde büyük kar etme yöntemini tek tek sıraladı.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş yeni yayınladığı Youtube videosunda Parite işlemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Memiş, parite ile nasıl işlem yapılır? sorularını yanıtladı. İşte elindeki döviz ve altını zarar etmeden fırsata çevirme yolları.

İslam Memiş, parite işlemi ile kar yapma fırsatlarını şöyle anlattı:

"PARİTE İŞLEMİ İLE AÇIKTA KALMAZSINIZ"

Parite işlemi iki ülke biriminin takas işlemine denir. Elinizdeki doları Euro'yu çevirebiliyorsunuz. Bu işlemi yaparken önemli olan husus emtia kullanmaktan takas yapabileceksiniz. Elinizdeki Euro'yu dolara ya da elinizdeki sterlini dolar ya da Euro'ya çevirebilirsiniz. Bunları yaparak çok avantajlı bir işlem yapacaksınız. Parite üzerinden yapılan işlem üzerinden alım satımdan zarar yapmazsınız. Ya da elinizdeki altını dolar ya da Euro çevirmek istiyorsunuz. Bu işlemi yapmak için parite işlemi yapabilirsiniz. Örneğin; 1 kg altını bugün Kapalı Çarşı'ya verdiğiniz zaman 59 bin 630 dolar cebinize koyuyorsunuz. Ancak dolarınız var altın alacaksınız eğer bu sefer de 59 bin 630 dolar verip 1 kilo kültçe altın alacaksınız. Ya da elinizdeki altını verip parite ile düşük olduğu için euro alabilirsiniz. Yani elinizdeki miktara göre bu fiyatlamaları çarpabilirsiniz. Bunu altın ve gümüş olarak da yapabilirsiniz. Mesela elinizdeki altını gümüş ile takas yapabilirsiniz. Çünkü elinizdeki altını satıp gümüş alarak zarara girmezsiniz. Parite işlemiyle açıkta da kalamayacaksınız. Genelde acemi ve küçük yatırımcılar gram altın TL seviyesini takip eder. Ve gram altın üzerinden işlem yapar. Geçmişten günümüze baktığımızda yatırımcıların TL ile işlem yaptıkları için zarara girdiklerini görüyoruz.

HEM DÜŞERKEN HEM YÜKSELİRKEN KAZANIN

Parite ile hem düşerken hem yükselirken kazanabilirsiniz. Altın-dolar takasında diğer önemli bir hususta şu; Altın ons üzerinden hesaplanıyor. Çarpanı da dolardır. Yani altının karşılığı dolar, doların karşılığı altındır. Altınla işlem yapanlar gram altınla değil dövizle işlem yapmalıdır. Veya Euro/dolar paritesi sert bir şekilde 14,11 seviyesinden 1,0360 bandına sert bir şekilde dolar karşısında geriledi. Tabii altın fiyatları da yatay seyrinde devam ediyor. Şu an Euro/dolar paritesi 1,036 bandında. Ama geçtiğimiz günlerde düşmüştü. "Ben bu düşüşlerden faydalanmak istiyorum, elimde dolarım var altınım var fırsata çevirmek istiyorum" diyenler mutlaka bu parite işlemini yapmanız gerek."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri